Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, salgına rağmen itikaf yapmak isteyen camide Furkan Vakfı mensuplarına yönelik biber gazlı müdahalede bulunulmasının ardından emekliliğini istedi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, salgına rağmen itikaf yapmak isteyen camide Furkan Vakfı mensuplarına yönelik biber gazlı müdahalede bulunulmasının ardından emekliliğini istedi. Kendilerine ‘Furkan Gönüllüsü’ diyen onlarca kişi, 2 Mayıs’ı 3 Mayıs’a bağlayan gece Gaziantep’te üç camide ‘itikaf’ için toplanmış, salgın nedeniyle alınan yasağa uymadıkları için camiden çıkmaları istenmişti.

"HATALI EYLEMİNİN ETİK SORUMLULUĞUYLA..."

Emniyet müdürü, gruba kademeli olarak müdahale edildiğini belirtirken, biber gazı sıkılmasının kendileri için de kabul edilemez olduğunu aktardı. Cengiz, emrindeki personelin "hatalı eyleminin etik sorumluluğuyla", 37 yıldır sürdürdüğü mesleğinden emekliliğini talep etti. https://twitter.com/gazianteppolis/status/1389714116995072000?s=20

NE OLMUŞTU?

Salgın yasaklarına rağmen Camide itikaf yapmak isteyen gerici Furkan Vakfı üyeleri, polisin biber gazlı müdahalesi ile karşılaştı, 8 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valiliği, biber gazı sıkan polisin açığa alındığını bildirdi. Camide toplanan grup için ise “Organize bir şekilde şehrin farklı bölgelerinden toplanarak olay çıkarttıkları anlaşılmıştır” denildi.