Gaziantep Özel Sanko Üniversitesi Konukoğlu Hastanesi'nde meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Gaziantep Özel Sanko Üniversitesi Konukoğlu Hastanesi'nde Covid-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazının patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

19 HASTA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Koronavirüs hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde, dün saat 04.45 sıralarında meydana gelen patlama sonrası alevler arasında kalan 19 hasta tahliye edilmişti. Tahliyesi sağlanan hastalardan yedisinin öldüğü belirlenirken, başka bir hastaneye sevk edilmek istenen bir hasta da vefat etti. Sevki yapılan iki hastanın da vefatıyla ölü sayısı 10'e yükseldi.

51 HASTANE PERSONELİ YARALANDI

Bu sabah da 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş olan 72 yaşındaki Hamo Aslan tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Yangına müdahale sırasında 51 hastane personeli yaralandı. Olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’te SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin koronavirüs (Covid-19) yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan ve oksijen sisteminin etkilenmesi sonucu yangın çıktı.