Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün, Sakarya'da bulunan evine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen kişinin gözaltında olduğu kaydedildi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Adapazarı ilçesinde bulunan evi bir şahıs tarafından kurşunlandı. Üstün’ün olay sırasında ailesiyle birlikte Ankara’da olduğu, kurşunlanan evin boş olduğu öğrenildi. Halk TV'nin aktardığı habere göre, isminin S.A. olduğu belirtilen saldırganın çok sayıda sabıkası olduğu ve gözaltında olduğu bildirildi.

GELECEK PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı doğruladı. Özcan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcımız ve Sakarya eski milletvekilimiz Sn. Ayhan Sefer Üstün’ün, Adapazarı’ndaki evine saat 11:30 sularında 'silahlı saldırı' düzenlenmiştir. Kendini S.A. olarak tanıtan saldırgan, emniyet kayıtlarına göre geçmişte benzer olaylara karışmış çete suçlarından sabıkası olan ve intihara meyilli bir şahıstır. Saldırı Sn. Üstün’ün komşuları tarafından ihbar edilmiş bunun üzerine olay yerine gelen güvenlik birimlerimiz şahsı gözaltına almıştır. Saldırganın aynı zamanda kendisini ihbar ettiği de anlaşılmıştır. Olay anında Sn. Üstün ve ailesi şehir dışında olduğu için herhangi bir zarar görmemiştir. Söz konusu hadise ile ülkemizin geldiği noktayı, artık kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar görüyoruz. Türkiye’de temiz siyaset ve güvenli gelecek ilkesiyle çıktığımız yolda, çetelerin ve yönlendirdikleri kriminal kişilerin korkutmaya ve sindirmeye yönelik bu saldırıları bizleri yıldıramayacak. Sn. Üstün’e tekrar geçmiş olsun diyor, bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."