Gençlik Çalışmaları Derneği, gençlerin şiddet içeren aşırılık ve radikalleşmesini önlemek için 9 ülkeden gelen 38 gençlik kuruluşu temsilcisine eğitim verdi.

Avrupa Birliği’nin Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı hibesi ile gerçekleştirilen ‘Sanal Gerçeklik: Aşırılık ve Radikalleşme” kursuna, Fransa, İtalya, Portekiz, Almanya, Sırbistan, İspanya, Yunanistan, Litvanya ve Türkiye’den 38 gençlik çalışanı katıldı. 2-9 Haziran 2021 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen eğitim kursu, katılımcıların anlayışlarını artırmalarını ve gençlik çalışmalarının rolünü keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyor.

NEDENLERİ BELİRLEMEK VE ANLAMAK İÇİN

Eğitim kursunun hedefleri arasında, “aşırılık ve radikalleşmenin nedenlerini belirlemek ve anlamak”, “vatandaşlık kavramı üzerine diyaloğun önemini vurgulamak, dini ve siyasi inançlar da dahil olmak üzere kimlik sorularını araştırmak”, “katılımcıları gençler arasında yüksek risk altında olanları belirleme yeteneği ve farklı aşırılık ve radikalleşme seviyelerine yanıt verecek araçlarla donatmak”, “aşırılık ve radikalleşme riski altındaki gençlere yardım etmek için Erasmus+ programlarını kullanarak faaliyetler tasarlamak ve uygulamak” gibi başlıklar yer alıyor.

Projede Gençlik Çalışmaları Derneği Başkanı Mehmet Çetinkaya, Genel Sekreteri H. Şansel Çetinkaya’nın yanı sıra Fransa’dan proje ortağı Paragraf International’ın temsilcisi Esmat Elsayed eğitmen olarak görev alırken, İbrahim Halil Çetinkaya, Elif Oskan, Hakan Çolak, İlknur Yılmaz, Mustafa Çetinkaya, Sedat Arar, Serhat Güler kolaylaştırıcılar olarak yer aldı.