Gezi Direnişi'nde polisin attığı gaz fişeğiyle ayağından vurulan Aydın Aydoğan, dosyasının zamanaşımıyla kapatılmasına 6 ay kaldığını hatırlattı ve "Zamanaşımı süresini doldurmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan, dosyasının zamanaşımıyla kapatılmasına 6 ay kaldığını belirtti. Aydoğan, “Savcılık, bölge idare mahkemesinin kararını hiçe sayarak dosyamı faili meçhul suçlar bürosunda tutmaya devam ediyor. Zamanaşımı süresini doldurmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

"SÜRECİ SAVCI KİRAZ BAŞLATTI, AMA YARIM KALDI"

Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre Aydın Aydoğan, dosyasının yaklaşık 1 yıldır bulunduğu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Faili Meçhul Büroya dilekçe vererek dosyasının faili meçhulden çıkarılmasını talep etti. Öldürülen Savcı M. Selim Kiraz’ın başlattığı sürecin yarım kaldığına dikkat çeken Aydoğan, 2017’de ulusal kriminal dairesinden gelen CD, vs. kitapçığın dosya ve adli emanette olmadığına işaret etti. Aydoğan, “CD ve kitapçığın akıbetini ve bulunmasını, dosyamın tekrar memur suçlar bürosuna gönderilmesini ve soruşturmada adı geçen kolluk güçleri hakkında ivedilikle soruşturmanın genişletilerek sürdürülmesini talep ediyorum” diye konuştu.

"DOSYAMA ULAŞAMIYORUM"

Aydoğan, “Beni vuran şüphelileri görenlerin ifadeleri alınmıyor. Dosyamın zamanaşımına gitmesine çok az kaldı. Neredeyse 8 yıldır ben bu süreçle baş etmeye çalışıyorum. Dosyamda gizlilik kararı var. Kendi dosyama bakamıyorum. Bu kararın kalkmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Aydoğan, 10 gün içinde Anayasa Mahkemesi’ne de başvuracağını kaydetti.