Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine gitmek üzere yola çıkan M/V Mozart isimli gemi dün gece Nijeryalı korsanların saldırısına uğradı. Saldırıda mürettebattan 1 kişi yaşamını yitirirken 15 kişi de kaçırıldı. İstanbul ve Londra merkezli gemi şirketinden ise ilk açıklama geldi.

Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine gitmek üzere yola çıkan M/V Mozart isimli gemi dün gece Nijeryalı korsanların saldırısına uğradı. Saldırıda mürettebattan 1 kişi yaşamını yitirirken 15 kişi de kaçırıldı. İstanbul ve Londra merkezli gemi şirketinden ise ilk açıklama geldi. Lagos’a yaklaşık 180 mil açıkta seyreden ve 19 mürettebata sahip Türk gemisine yönelik saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi kaçırıldı ve 3 kişi ise gemide bırakıldı. Geminin 4'üncü kaptanı Furkan Yaren, radar hariç tüm kabloların söküldüğünü ve korsanlar tarafından kendisine verilen rotada seyrettiklerini bildirerek 2. mühendis Farman İsmayilov'un öldürüldüğünü açıkladı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00'de  Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi." açıklamasını yaptı.

"KÖR BİR ŞEKİLDE SEYİR YAPIYORUM"

Yaren “Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Başım felaket ağrıyor” dedi.

"HERKESİN GÜVENDE OLABİLMESİ İÇİN…"

Konuyla ilgili gemi şirketi Boden de bir açıklama yaptı… Yapılan basın açıklamasında, “Bugün Gine Körfezi’nde silah zoruyla kaçırılan M/V MOZART gemisinin sahibi ve işletmecileri mürettebatlarından bir kişinin öldürüldüğü ve diğerlerinin kaçırıldığını üzülerek teyit ettiler. Şirket yetkilileri mürettebatın ailelerine en içten baş sağlığı dileklerini ve desteklerini açıklarken konu ile ilgili tüm yetkililerle birlikte bu sorunu en kısa sürede ve en güvenli şekilde çözmeye çalıştıklarını bildirdiler” ifadesi yer aldı. Yapılan açıklamada mürettebatın güvenliği için daha fazla açıklama yapmaktan kaçınılacağı kaydedilirken, “Tüm ekibin güvende olabilmesi için bu konuya hassasiyetle yaklaşılmasının önemli olduğu da ayrıca belirtildi” denildi.

NE OLMUŞTU?

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında, Sao Tome’nin 100 deniz mili kuzeybatısında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, Nijeryalı korsanlar tarafından rehin alındı. İHA’nın aktardığı habere göre, Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine gitmek üzere yola çıkan geminin 19 mürettebatı bulunduğu bildirildi.