Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevinden alınan Zehra Zümrüt Selçuk, Kardemir'de yönetim kurulu üyesi oldu.

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Plaftormu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin boş durumda bulunan yönetim kurulu üyeliğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan eski bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un seçildiği belirtildi. Geçen ay Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünmüştü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kurulması ile 10 Temmuz 2018 günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başlayan Zehra Zümrüt Selçuk'un görevi 21 Nisan 2021 itibariyle sona ermişti.

OY BİRLİĞİYLE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre, yaşanan bu gelişmenin ardından Zehra Zümrüt Selçuk, Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi oldu. Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklamada, “Şirketimizin münhal durumda bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, Şirketimiz Yönetim Kurulunca Sn. Zehra Zümrüt Selçuk’un seçilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.