Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto ettikleri için gözaltına alınan ve 3'ü sabah saatlerinde serbest bırakılan 21 öğrenciden 18'i de adli kontrol ve imza şartıyla serbest bırakıldı.

AKP'li Melih Bulu'nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasını protesto ettikleri için evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan 21 öğrenci adliyeye sevk edildi. "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlamalarıyla gözaltına alınan öğrenciler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen ve 3'ü sabah saatlerinde serbest bırakılan 21 öğrenciden 18'i de imza ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. 10 öğrencinin imza ve yurt dışı yasağı ile 8 öğrencinin ise sadece yurt dışı yasağı kararıyla serbest bırakıldığı aktarıldı.

24 ÖĞRENCİ DE DÜN SERBEST BIRAKILMIŞTI

Dün adliyeye sevk edilen 24 öğrenciden 23'ü adli kontrol şartıyla, 1'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Gözaltında tutulan öğrenciler, işkence ve kötü muameleye maruz bırakıldıklarını söylemişti. Öğrencilere ters kelepçe takıldığı ve darp edildikleri öğrenilmişti. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1347553635153170433