Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre karşı ve tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için eylem düzenlemek isteyen öğrenciler sert müdahalelerle gözaltına alındı. Gözaltındaki 159 kişiden 98'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest kalırken 61 öğrencinin ifadelerine ise bugün devam edilecek.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen ve tutuklanan arkadaşlarına destek olmak ve serbest bırakılma çağrısında bulunmak isteyen çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltındaki 159 kişiden 98'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest kalırken 61 öğrencinin ifadelerine ise bugün devam edilecek.
Valilikten yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen gösterilerde dün gözaltına alınan şüphelilerden 98'i İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir" denildi.

"AŞAĞI BAKMAYACAĞIZ"

Serbest bırakılan öğrenciler Boğaziçi Dayanışma hesabından yaptıkları video paylaşımında, “Gözaltındaki diğer öğrenci arkadaşlarımızı ve usulsüz haksız tutuklanan 2 arkadaşımızı derhal serbest bırakın” mesajını verdi. Öğrenciler serbest kaldıktan sonra "Aşağı Bakmayacağız, bundan sonrası bizde" dedi.