Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Tören de bir grubun Kılıçdaroğlu'na saldırması ile birlikte kısa süreli arbede yaşandı. Saldırı sonrası tekme ve yumruk darbeleri alan Kılıçdaroğlu, bir eve sığınmak zorunda kaldı. Sığındığı evin de bir süre taşlanması sonucunda Kılıçdaroğlu, Emniyet'e bağlı zırhlı araçlarla olay yerinden ayrıldı.

  Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili, "Eylemin önlenmesi adına gerekli tedbirler alındı ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı" açıklamasını yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2018 yılında, Valilere CHP il başkanlarının asker cenazelerine katılmasının engellenmesi yönünde talimat verdiğini açıklamıştı. O tarihten itibaren CHP yöneticileri ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bazı asker cenazelerinde gerilim yaşanmıştı. Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde konuşan Kılıçdaroğlu, "Sanıyorlar ki Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmayacak. Katılacağım. O şehitler, 82 milyonun şehidi. Ben onlar gibi değilim Mehmetçik babasıyım" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla bugün (21Nisan) Maltepe miting alanında yüz binlerce yurttaş bir araya geldi.

Güneş gazetesi, 4 askerin hayatını kaybettiği operasyonun haberini manşetine, "Mutlu musun Ekrem?" başlığıyla taşıdı. Başlık, sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Sabah saatlerinde Güneş gazetesinin manşetinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de "Bunlar zillet ittifakı bunlarla Türkiye ittifakı kurulmaz. PKK ile FETÖ ile birlikte iş tutanlarla ortak amacımız olama" açıklamasını yapması, sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının organize bir provokasyon olduğu algısını güçlendirdi.

Sei Lanka'da 8 noktada meydana gelen bombalı saldırılarda toplam 207 kişi hayatını kaybetti. 450 kişi yaralandı.

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik: