Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu. Hakem heyeti hükümetin 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 teklifini onayladı.

    İzmir'de Değirmendere Mahallesi sınırları içine kurulmak istenen mermer ocağı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile firma yetkilileri tarafından düzenlenen halkın katılım toplantısı, mahalle sakinleri tarafından protesto edildi. Eyleme CHP'li vekiller de destek verdi. Ulaştırma Bakanlığı’ndan 416 gün sonra itiraf gibi Çorlu tren kazası raporu: ? Hat kesimi aliyman, eğim yok, ? Sinyalizasyon sisteminde herhangi bir ikaz yoktu, ? Balast tutucu henüz yapılmamıştı, ? Makinistler başkaca bir tedbir alamazdı. AKP’li Niğde Belediyesi’nin 86.4 milyon liralık borcunun 1 milyon 600 bin lirasının işçi sendikasına ait olduğu ortaya çıktı. Belediyenin CHP'li Meclis üyesi Erdal Aydoğan, “Niğde Belediyemiz sendika üye aidatlarıyla ayakta durmaya çalışır duruma gelmiş” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kraliçe 2. Elizabeth'ten parlamentoyu Brexit öncesinde bir ay tatil etmesini istedi. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoyu 9 Eylül-14 Ekim'de askıya alma teklifini onayladı.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP'den istifa etti.

Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu. Hakem heyeti hükümetin 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 teklifini onayladı.

Bolu Belediyesi'nde işten çıkarılan ve göreve dönebilmek için belediye önünde 127 gündür eylem yapan 18 işçi, Belediye Başkanı Tanju Özcan ile yaptıkları görüşmenin ardından eylemi sonlandırdı. İşçiler, 1 ay içinde iş başı yapacak.

Son yıllarda artan şekilde evde alkollü içki yapımında kullanılan etil alkole ilişkin dikkat çeken bir düzenleme yapıldı. Eczanelerin etil alkol alımına aylık 2 litre sınırlaması getirildi.

Ahmet Davutoğlu, TV5'te katıldığı programda "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözleri için "O cümle 27 saniye. Dostoyevski'nin romanının bir bölümünü okursanız oradan suç çıkarabilirsiniz. Bütününü okursanız bir klasik çıkar" dedi.