Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı.

  Türk Eğitim Sen'in, 23 Ekim'de ODTÜ'de yapmayı planladığı "Cumhuriyet ve Barış Pınarı Harekatına Destek" yürüyüşüne basın açıklamasıyla tepki gösteren öğrencilerin fişlendiği ortaya çıktı. 69 kişinin isminin yer aldığı listenin Genel Sekreterliğe gönderdiği ortaya çıktı. Levent Üzümcü'nün Artvin'in Hopa ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir ortaokulun sahnesinde oynayacağı "Anlatılan Senin Hikayendir" oyunu Hopa Kaymakamlığı tarafından "uygun olmadığı" gerekçesiyle engellendi.

Ataması yapılmayan öğretmenler, KPSS'nin geçerlilik süresi bir yıla indirildiği için her yıl sınav ücreti ödeyecek. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan (@ferayayd), "asgari ücretin altında çalışan öğretmenlere bu ücretin dayatıldığını" belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: "NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti." Macron, “ABD’nin bağlılığı kapsamında NATO’nun gerçekliğini yeniden değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. ABD ve NATO müttefikleri arasında stratejik karar alma aşaması koordinasyonu yok” dedi.
İstanbul Fatih'te evlerinde ölü bulunan 4 kardeşin 35 senelik aile dostu olduğunu söyleyen Serpil Alkan, "Avukatımla geldim, dilekçe de yazdık. Cenazeleri almak istiyoruz" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen Silahtarağa Arıtma Tesisi için "Temel Atmama" töreni düzenledi. Arıtma tesisinin ihtiyaç fazlası olduğunu söyleyen İmamoğlu "Burada 1,5 katrilyonluk kamusal zararı arkadaşlarım engellemiş oldular" dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG'nin ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmaları ihlal ederek bölgeden çekilmediğini söyledi.
ABD'de New York'taki restoranında işçilerin bahşişinden haksız yere pay alan ve buna itiraz eden işçileri işten çıkaran Nusret Gökçe’ye, 250 bin dolar ceza verildi.