Barış bildirisi imzacısı akademisyenlerden Doç. Dr. Tuna Altınel’in yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme tahliye kararı verdi. 81 gündür cezaevinde tutulan Barış Akademisyeni Doç. Dr. Tuna Altınel, "Tuna tahliye oldu diye çok fazla düzelen bir şey yok, yürünecek yol çok uzun" dedi.

MR ve tomografinin devlete maliyeti 1.7 milyar liraya ulaştı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yeni genelgeye göre, artık acil durumlar hariç hastanın mevcut tetkikleri sorgulanmadan yeni tetkik istenemeyecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kabataş-Mahmutbey metro hattında incelemelerde bulundu. İnceleme ile metrobüs araçlarının değişime ihtiyacı olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, ‘’İlginç yorumlar okuyorum 1 ayda 'Hani çözecekti?' diyorlar. Beklentileri çok değişik sanırım'’ dedi. Yeni parti kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu. Davutoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki soruya “Ben istifa ettikten sonra tutuklandı. Bu yasal bir süreç, yapabileceğim bir şey yok” dedi. Merkez Bankası’nın (MB) karından alınıp Hazine bütçesine aktarılan ihtiyat akçesinin bazı kamu kurum ve kuruluşlarının borçlarını ödemek için kullanıldığı bildirildi. İstanbul Burgazada'da Ada Keyf Restoran’ı belediyenin yerini işgal ettiği sebebiyle uyaran yemek eleştirmeni Vedat Milör, restoran çalışanının onu denize ittirmeye çalıştığını iddia etti. Milör resmi twitter hesabından konu ile ilgili, ‘’Boynum kırılabilirdi’’ açıklamasını yaptı.

Yeşim Salkım (@yesimsalkim ) 23 Haziran seçimi döneminde '’Her Şey Çok Güzel Olacak'’ cümlesini kullandığı için vergi daireleri tarafından denetlendiğini açıkladı. Salkım, Twitter hesabından paylaştığı video ile aynı denetlemenin herkese yapılması gerektiğini söyledi.

Gezi Direnişi sırasında eylemcilere saldıran “Palalı Sabri”nin, kuzeninin vurulması olayında azmettirici olduğu iddiasıyla arandığı ortaya çıktı. Sabri Çelebi polis tarafından aranıyor.