Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından "Mübarek Ramazan ayında yeni iftiralar ve kumpaslarla bana kara çalmaya çalışıyorlar. Montajlanan konuşmamın tamamını yayınlıyorum. İftiracıları da vicdanlara ve Allah’a havale ediyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Asıl gerekçeli kararı 23 Haziran'da İstanbul halkı verecektir. 250 sayfalık hukuksuz gerekçeye karşı İstanbul halkına çağrımızdır, 23 Haziran'da oy farkını 250 bin yapalım" dedi. Kılıçdaroğlu AKP'li seçmene seslendi: "Devlet de borç batağında. İç borç: 653 milyar TL. Dış borç: 557 milyar TL. Bu para nereye gitti? Sen sormayacak mısın? Aklını kullanmayacak mısın? Bu parayı nereye harcadınız diye sormayacak mısın kardeşim?" Meral Akşener partisinin grup toplantısında "Gelelim bu haftaki damattan masallar bölümümüze. Burası çok önemli .Yine bir paket açıklamış .Her pakete de üşenmeyip isim koyuyor. Bu paketin adı İvme. Milletin parası damada teslime edileli 10 ay olmuş, 8 paket açıklanmış, her paketle daha da ekonomi kötüye gitmiş" dedi. Binali Yıldırım, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. 31 Mart'ta saat 23:25'te seçimi kazandığını açıklamasının sorulması üzerine Yıldırım "Arkadaşlar simülasyon yaptı, yüzde 98'den fazlası açılmış, bundan sonrası değişmeyecek dediler. Bu bir hataysa hata benim" dedi. Amazon ormanlarındaki azalma ve canlı türlerinin yok olması üzerine çalışmalar yapan Imazon'un son araştırmasına göre, Ağustos 2018'den Nisan 2019'a kadar bölgedeki yaklaşık 2 bin kilometrekare ormanın yok olduğu ve bu artışın yüzde 20'ye tekabül ettiği belirtildi. İçtima yapan bir grup asker tarafından çekilen ve "Devler gelir devler gider, tek dev kalır Sedat Peker" sözleriyle yapılan yürüyüşe tepki yağdı. CHP milletvekillerinden Mehmet Ali Çelebi "Yeni askerlik böyle mi olacak” diyerek tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mayıs ayı güven endeksi verilerine göre, güven endeksi Mayıs ayında 8.5 puan düşerek 77.5 puana geriledi.

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, “Bu ay süt ve süt ürünlerine yüzde 20’yi aşan zam geldi. 24 TL’ye satılan toptan kaşar peynirin fiyatı 28.3 TL’ye çıktı. Bir teneke beyaz peynir ise 350-400 liradan 450-500 liraya yükseldi” dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye'nin 500 Büyük sanayi Kuruluşu" 2018 araştırmasında bu yıl da TÜPRAŞ ilk sırada yer aldı. İstanbul Fikirtepe’de işçilerin kaldığı bir çatı katında yangın çıktı. Çıkan yangında iki kişi yaşamını yitirdi, dört kişi de yaralandı. Antalya'da löseminin ender görülen türü JMML ile savaşan Öykü Arin'in annesi Eylem Yazıcı'dan (41) nakledilen yarı uyumlu iliğin tutmadığı açıklandı. Öykü için yeniden nakil süreci başlatılırken, baba Çağdaş Yazıcı'dan yüzde 50 uyumlu ilik nakledilecek.