Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anket A.Ş'ye manuel terapist olarak alınan Moldova uyruklu Ana A.’nın başkanlık konutunda görevlendirildiği belgelendi. Ana A, 3 bin 800 TL maaşla çalıştırılmış.

Birleşmiş Milletler (BM), Irak'ta 1 Ekim'den beri eden hükümet karşıtı protestolarda 424 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 bine yakın kişinin de yaralandığını açıkladı. Gökçek’in terapistinin maaşı belediyeden: Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anket A.Ş'ye manuel terapist olarak alınan Moldova uyruklu Ana A.’nın başkanlık konutunda görevlendirildiği belgelendi. Ana A, 3 bin 800 TL maaşla çalıştırılmış. Sudan’dan at eti gelecek. Türkiye Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ile ayrıca 500 ton at, eşek ve katırın da aralarında bulunduğu hayvanların sakatatları gümrük vergisi uygulanmadan ithal edecek. Göller Bölgesi'nde kuraklık alarmı. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şubesi’nin hazırladığı rapora göre; Göller Bölgesi her geçen gün kuruyarak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Göllerin neredeyse yarısı kurudu. Doğa Koleji Ankara Eryaman Kampüsü'nde ödenmeyen fatura nedeniyle okulun elektriği kesildi. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 'nde okuyan öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini açıklamıştı. İBB’nin 2018'de 42.9 milyon liraya ihale ettiği çöp sızıntı suyu nakliye hizmeti işi, bu yıl 23 milyon liraya gerçekleştirildi.
  • İhale 1 yıl sonra yüzde 45.96 ucuza yapıldı
  • Geçen yıl kazanan firma bu yıl daha düşük teklif verdi
  • İhaleye bu kez 3 değil 15 firma katıldı.
"Rabia Naz düşerek ölmedi": Meclis komisyonunda Rabia Naz Vatan’ın yaşamını yitirmesine yönelik sunumlar yapıldı. Hacettepe Üniversitesi adına yapılan sunumda, Rabia Naz’ın ölümü için “Asla yüksekten düşme sonucu kaynaklanan bir ölüm değil” denildi. AKP milletvekilinin eşi, Gökçek döneminde milyonluk ihaleler aldı. Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından AKP'li vekil Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın şirketine 337 milyon 796 bin liralık ihale verildiği ortaya çıktı. Şırıngalı çikolatadan bir ölüm haberi daha. Ankara'da dün şırıngalı çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi Mert Yağız'ın ardından, Diyarbakır'da da 7 yaşındaki Umut Bilgi, 9 gün süren yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitirdi. İstanbul'da kadın cinayeti. Cesedi 2 gün bavulda sakladı. İstanbul Maltepe'de Abdulselam G. isimli şahıs, kaldıkları rezidansta Didem M. isimli kadının kafasına sert bir cisimle vurarak öldürdü. Cesedi 2 gün bir bavulda saklayan G. dün akşam saatlerinde teslim oldu. Adana’da DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada asgari ücretin en az net 3 bin 200 TL olması istenilerek, “İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret lütuf değil haktır” denildi. Bayburt’ta temizlik işçisi olarak çalışan , kendisini bir süredir rahatsız eden erkek tarafından öldürüldü. Saldırgan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda çalışan Süleyman Alan’ı da kalbinden bıçakladı. Saldırgan yakalandı, Alan’ın tedavisi sürüyor. Bitlis News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül hakkında, Tatvan ilçesinde 10 Temmuz’da yaşanan çocuğa yönelik istismar vakasını haberleştirdiği için “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” iddiasıyla dava açıldı. Dava sonucunda Aygül’e 10 ay ertelemesiz hapis cezası verildi. İngiltere sandık başında
  • Boris Johnson: Britanya’yı hızla AB’den çıkaracak Brexit sürecini işletme taahhüdünde bulundu.
  • Jeremy Corbyn: Yeni bir Brexit referandumu yapılacağını ve kamu hizmetleri ile demiryollarının yeniden millileştirileceğini vaat etti.
Ankara'da şiddete karşı çağrısı için toplanan kadınlara polis müdahale etti Ankara Kadın Platformu üyesi kadınların Kızılay Güvenpark’ta yapmak istedikleri “danslı protesto”ya polis müdahale etti. 10'a yakın kadının gözaltına alındığı bildirildi. İngiltere'de konser vermesi için davet edilen piyanist Fazıl Say'a vize için yaptığı başvuru sonrasında yanlış vize verildi. Sorunu düzeltmek için muhatap bulamadıklarını açıklayan Say, "Kızgın değilim ama hak arıyorum, kendim için, ülkem için!" dedi. ABD Senatosu, 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul etti. Edirne’de, ‘cinsel istismara’ uğrayan, yaşları 18’den küçük üç kız çocuğuna savcılık tarafından istenilen bekaret testini onların kabul etmemesi üzerine yapmayan Prof. Dr. Gürcan Altun, ‘görevi ihmal’ suçundan yargılandığı davada beraat etti.