İstanbul Topkapı’da bir matbaada CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na kara propaganda karnesi yapıldı. İmamoğlu’nun ismi Ekrem Müdafa (İmamoğlu), okulu Özel Pensilvanya Koleji, sınıfı 12/PKK şeklinde yazıldı. Sınıf öğretmeni bölümüne Alexis Yorgo ve Fetullah Gülen imzaları atıldı.

Danıştay 13. Daire, Rekabet Kurumu tarafından “mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri konusunda anlaşma ve/veya uyumlu eylem içerisinde bulunarak, yasayı ihlal ettikleri” gerekçesiyle 12 bankaya verilen 1.1 milyar liralık idari para cezası kararını bozdu.

Diyarbakır’ın Hazro İlçe Müftüsü İsmail Kaya, bir kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı. İddialar göre AKP'li bir milletvekili ile Diyanet yetkilileri devreye girerek, H.Y.'nin şikayetini geri çekmesi üzerine adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ekonomist Mustafa Sönmez "Moody’s hangi göstergeye bakıp da not indirmeseydi:
TCMB rezervleri dip yapmış, Hazine açıkları büyüyor, milli gelir küçülüyor, enflasyon hala çift hane, işsizlik yükseliyor, siyaset seçime batmış, güven yerlerde. Otur, sıfır" paylaşımında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da muhtarlara hitap ediyor:
"Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir."

CNN Türk canlı yayınında gündemi değerlendiren AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, S-400'lere ilişkin, "Türkiye için bir fantezi değil" ifadesini kullandı. Kurtulmuş, "ABD'nin asla kaybetmek istemeyeceği ülke Türkiye'dir" dedi.

 Ekrem İmamoğlu'ndan #yks2019 mesajı:
"Bu hafta sonu sınava girecek olan gençler; hepinize başarılar diliyorum. Unutmayın; Ekrem Abiniz sizin hep yanınızda olacak. Bu ülkenin, bu şehrin geleceğinde sizlerle beraber çok güzel işler yapacağız."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Seçilmesini Yunan gazetesinin 'Konstantinopolis'i fetheden Pontus' başlıklı haber ile duyurduğu ve bu duruma cevaben, 'Rumsa Rumdur, bu ülkede Rum var mı var, Yunanlı var mı var' diyen birinin nereye hizmet edeceği açıktır" dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden İzol aşireti mensupları arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi öldü, bazı kişiler yaralandı. Kavgadan kaçanların içinde bulunduğu otomobilin yolda çarptığı 2 kişi de yaşamını yitirdi. İlçede geniş güvenlik önlemi alındı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu (@tmmobist) 23 Haziran sabahı
hatırlanması gerekenleri sıraladı:
1) Yeşil alanlar
2) Dolgu alanları
3) Kentin silüeti
4) Tarihi miras
5) Ulaşım Problemi
6) Depreme hazırlık
7) Hava kirliliği

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 2019'ın ilk 4 ayında protesto edilen senet tutarının yüzde 57 artarak 7 milyar liraya çıktığını, karşılıksız çek tutarının da yüzde 84 artarak 12 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Ülke Tv’deki programında Sur’da katledilen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesini “Terörist cenazesi” gibi sunan ve CHP’li Mahmut Tanal’ı “PKK cenazesinde ne işi var” ifadeleriyle hedef alan Turgay Güler 5 bin TL tazminata mahkûm edildi.

İzmir Valiliği, 7. İzmir LGBTİ + Onur Haftası etkinliklerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsviçre'de sosyal medyada #frauenstreik (kadın grevi) etiketiyle başlayan eylemle birlikte yüz binlerce kadın, başta "eşit işe eşit ücret" talebi olmak üzere kadına karşı şiddet, cinsiyet ayrımcılığı ve eşitsizliğe karşı ülke genelinde greve gitti. 

Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nce Sinop Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste kabul edilen, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Yeni imar planı onaylanana kadar kentte hiçbir inşaat yapılamayacak.