Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz'a ilişkin soruşturmadaki eksikleri açıkladı. Tümer, Rabia Naz'a ilişkin soruşturmaya dair, elbiselerin incelenmesinin eksik olduğunu, hastane sürecinin ise karanlık olduğunu ifade etti.

İşverenlerden asgari ücret zammı önerisi: Devlet desteği artarsa yüzde 12: Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yetkilisi, 'işverene sağlanan devlet desteğinin 100 liradan 200 liraya çıkarılması şartıyla' asgari ücret zammı önerilerinin yüzde 12 olacağını açıkladı. Erdoğan: İncirlik ve Kürecik’i kapatırız. ABD Senatosu'nun 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak tanıyan tasarısıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Gerekirse İncirlik ve Kürecik'i kapatırız" dedi. Davutoğlu’nun partisinin kurucusu ÖSO’nun lideri çıktı. Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin kurucular kurulu listesinde yer alan Halid Hoca’nın, ÖSO'nun siyasi çatısı konumunda olan SMDK’nin eski başkanı olduğu ortaya çıktı. TÜİK eylül ayı işsizlik verilerini açıkladı. Eylül ayında işsizlik oranı yüzde 13.8 oldu. Ağustos döneminde işsizlik oranı yüzde 14'e yükselmiş, aynı dönem işsiz sayısı, yıllık 980 bin kişi artışla 4 milyon 650 bine çıkmıştı. ‘İntihar’ denilmişti: Dosyası yeniden açıldı. İşyerinin penceresinden düşen Aysun Yıldırım’ın tırnağında DNA izi bulundu. Kapanan dosyası yeniden açıldı. Ailenin avukatı Rukiye Leyla Süren: "Şule Çet ile çok ortak noktası var." Adem Çelik Şirketler Grubu’nun ihbar tazminatı dahi vermeden işten çıkardığı işçiler, Adem Çelik'in mütevelli heyeti başkanı olduğu @BeykentUnv Hadımköy yerleşkesinde araçların giriş çıkış yaptığı yerde ve yerleşkenin önünde 2 ayrı noktada eylem yapıyor. Limak'a özel imar planı değişikliği. Limak Grubu için AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi imar planı değişikliği yaptı. Limak, özelleştirmeyle satın aldığı Gaziantep Çimento Fabrikası’nı yıkarak alana konut yapılabilecek ticaret merkezi inşa edilebilecek. Bakanlık poşetten 210 milyon TL kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın soru önergesine verdiği yanıtta, bugüne kadar yaklaşık 1.5 milyar adet poşet satıldığını, Geri Kazanım Katılım Payı gelirinin 210 milyon TL olduğunu açıkladı. Afete uğrayan çiftçiye sadece 201 lira: Eskişehir’de, haziranda yaşanan sel ve dolu felaketinde zarar gören 9 ilçede, 2 bin 179 çiftçi, 53 milyon TL zarar etti. Ancak iktidar, 440 bin TL yardım yapma kararı aldı. Çiftçi başına 201 liraya denk gelen destek hâlâ ödenmedi. İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in otopsi raporunda, ölüm nedeni 'yüksekten düşme, genel beden travmasına bağlı ölüm' olarak belirlendi. Toksikolojik incelemelerde de, Mesurier'in bedeninde başka birine ait DNA'ya rastlanmadı. 'Türkiye'de Gönüllülük Araştırması' anketi:
  • Gönüllülerin yüzde 9'u güvenceden yoksun
  • Çalışanların yüzde 67'sinin yiyecek ve iletişim masrafları karşılanmıyor
  • Yüzde 13’ü gönüllülük faaliyetinde iş kazasına maruz kaldı
  İstanbul Emniyeti'nden 'aile içi şiddet' verileri:
  •  11 ayda aile içi şiddette 40 kişi hayatını kaybetti.
  •  Sığınma evlerine yerleştirilen kadın 460.
  • Hayati tehlikesi bulunan ve geçici koruma altına alınan kadın sayısı 364.
  •  824 kadına koruyucu tedbir uygulandı.
Doğa Koleji'nde görev yapan ve daha önce maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma kararı alan pek çok öğretmen bugün yine derslere girmedi. Öğretmenler eğitim kurumunun Ataşehir'deki yönetim binası önünde açıklama yaptı. Libya ile Askeri İşbirliği Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Tecavüz davasına bakan savcı hakkında suç duyurusu. Hasan Bilgili davasında tecavüze uğradığını belirten kadına ‘Ben neden uğramıyorum da sen uğruyorsun?’ diyen savcı, ÖHD'li avukatlar tarafından HSK’ya şikayet edildi. 298 bini aşkın kamu binası ‘kaçak’ çıktı. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın sorusuna yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı kayıt belgesi alarak imar affından yararlanan kamu kurumu taşınmazının sayısının camiler dahil, 298 bin 124 olduğunu açıkladı. HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahahattin Demirtaş'ın savunması:
  •  "Benim hakkımda tutuklama kararını hakimler vermedi, hâkimler kaldırmayacaktır."
  •  "Katillerin ve tecavüzcülerin sokağa salındığı bir dönemde ben tahliye talep etmiyorum."
Denizli'de bir kişi işsizlik nedeniyle intihar etti. Denizli’nin Çameli ilçesinde bir sağlık merkezinde çalışan 26 yaşında evli ve bir çocuk babası Osman Karul, işsizlik sonucu bunalıma girerek intihar etti. Bilkent’te 35 bin metrekare kamu arazisi AKP'nin vakfına: Bilkent’teki 35 bin 435 metrekarelik kamu arazisi, AKP Ankara Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cemallettin Kömürcü'nün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türkiye Verimlilik Vakfı'na tahsis edildi. Şiddet gören kadından çağrı: "Sesimi ölmeden önce duyun" 3 yıl önce ayrıldığı eski eşi tarafından sürekli tehdit edilen ve şiddete maruz kalan Zeliha Erdemir'in 46 kez şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Erdemir, "Can güvenliğimiz yok. Benim sesimi ölmeden önce duyun" dedi. CHP'den çalışanlarına yüzde 40 zam: CHP belediyelerinden bazıları belediyede çalışan işçi ve memurların özlük haklarına dönük iyileştirmeye gitti. Çalışan maaşları yüzde 40’a kadar artırıldı ve sosyal denge tazminatlarında da iyileştirmeler gerçekleştirildi. İzmir’de eylemine katılan kadınlara gözaltı: İzmir’de dün yapılan Las Tesis protestosu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında kadınlar gözaltına alınıyor. 25 kişilik bir liste olduğu açıklanırken, ilk bilgilere göre dokuz kadın gözaltına alındı. Cezaevlerinde "dişi kuş" engeli: HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na her ay düzenli olarak yazılan ihlaller raporuna göre Van Cezaevi yönetimi, tutuklu ve hükümlülerin dişi kuş besleme talebini kuşların çiftleşebilme ihtimalinden ötürü reddetti. Bakan Pakdemirli: Melen Barajı projesi ile ilgili problem olduğu doğrudur. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Melen Barajı projesi ile ilgili açıklamasında, “Ufak bir teknik problem olduğu doğrudur. Binlerce baraj yaparsan bir tanesinde de ufak problem olabilir" dedi. AKP ve MHP'liler "Üç Fidan" ismini reddetti: İstanbul'da bir sokağa 'Üç Fidan' isminin verilmesini öngören Ataşehir Belediyesi'nin teklifi, İBB Meclis komisyonlarındaki AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi. Rabia Naz soruşturmasında hastane süreci karanlık: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, Rabia Naz'a ilişkin soruşturmaya dair, elbiselerin incelenmesinin eksik olduğunu, hastane sürecinin ise karanlık olduğunu ifade etti.