Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısındaki Bab’ül Hava Sınır Kapısı önünde toplanan aralarında cihatçı grupların olduğu iddia edilen çok sayıda Suriyeli, Türkiye’yi protesto etti. Sınır kapısını tekmeleyen Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterini yaktı.

  Diyanet, devlet bursundan en fazla kontenjan alan kurumlar arasında yer aldı. "Namaz vakitleri" için "atmosfer fiziği bursu" alacaklar Diyanet’e Astronom olarak atanacak Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde okunacak cuma hutbesini yayınlandı. Hutbenin konusu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan bize emanettir'' olmasına karşın tek kelime bile Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsedilmemesi dikkat çekti. Anadolu Efes Delikanlı ve Zilli adıyla 2 yeni bira piyasaya sürdü. "Delikanlı bira"nın alkol oranı 4.8 dereceyken "Zilli bira" 3.9 derece alkollü. Efes'in yeni biraları sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, KHK ile şu ana kadar meslekten ihraç edilen ve kapatılan kurumlar ile ilgili yapılan 126 bin 200 başvurudan 84 bin 300'ünü karara bağladı. 77 bin başvuruyu reddeden komisyon 28 kurum ve kuruluşun tekrar açılmasını kararlaştırdı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB’de ilişiği kesilen kişilerin iki seçim arası ya da seçimden hemen önce işe alındığını belirterek, “Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları işlerine devam etmektedir” dedi.
Batman Otogarı’nda kan davası iddiasıyla öldürülen Suat Yüksekbağ yaralı olarak yerde yatarken çekilen görüntüde, polisin saldırganlara müdahale etmediği görüldü.
Gaziantep'te AKP'li Şahinbey Belediyesi’nin "Haddini aşan kadını dövün" ifadesinin yer aldığı kitabı bedava dağıttığı ortaya çıktı. Kitapta kadınlara "nasıl şiddet uygulanacağı" hakkında tavsiyeler veriliyor.