ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını açıkladı.Pentagon'dan yapılan açıklamadan satırbaşları: "F-35 eğitimi alan Türk pilotlar geri gönderilecek."

"F-35 eğitimi alan Türk pilotlar geri gönderilecek."

"Şu an Türkiye’nin programdan çıkarılması ile oluşan parça açığını doldurmaya odaklanmış durumdayız."

"Türkiye bu kararından dolayı iş imkanlarını ve ekonomik fırsatları kaybedecek. F-35 programıyla bağlantılı 9 milyar dolarlık bir kayıp olacak."

Eski AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “FETÖ önemli gördüğü her kurumda olmaya, ele geçiremediği kurumu ise manipüle etmeye çalışmış. 2011’de AKP’ye 50 kişilik liste verdiler. Erdoğan sadece 3 kişiyi listeye aldı" iddiasını ileri sürdü. İBB bütçesinin üçte ikisini oluşturan iştiraklerden biri olan İSBAK’ın seçimlerden dört gün önce imza attığı “Trafik/sinyalizasyon sistemi yazılım geliştirme hizmeti” ihalesini AKP’li eski vekil Hüseyin Tanrıverdi’nin oğlu Furkan Tanrıverdi’nin aldığı ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye genelinde 2019 Haziran ayı konut satışları verilerini açıkladı. Paylaşılan verilere göre Haziran ayında konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 oranında azaldı. Demirtaş, tutanakta savcının Kürdistan ve Kürt kelimesinin baş harflerini küçük yazdığına dikkat çekerek "Siz bana böyle yaptığınız müddetçe, sadece baş harfini değil, bütün harfleri büyük olarak okuyorum ki, ben Kürdüm ve benim vatanım Kürdistan'dır” dedi. FETÖ hükümlüsü Eskişehir eski Emniyet Müdürü Yardımcısı Mustafa Aygün, 'Gezi Parkı' eylemlerinde görevi kötüye kullandığı ve Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olan polislere usulsüz talimat verdiği gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarının bulunduğu restorana susturuculu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Türk diplomatın hayatını kaybettiği bildirildi.

Hrant Dink cinayeti davasında 99.5 yıl hapse çarptırılan Erhan Tuncel'in tutuklanmasına karar verildi.

Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunun devamına karar verildi, duruşma 2-3 Eylül'e ertelendi.