İstanbul'da bulunan Eminönü Meydanı’nda sabah saatlerinde aracıyla çok sayıda güvercini ezen sürücü gözaltına alındı. Güvercinleri ezen kişinin “Mala zarar verme” ve “Çocuğun cinsel istismarı” suçlarından kaydının olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu sabah Fatih Rüstempaşa Mahallesi'ndeki Yeni Cami önünde beslenen güvercinlerin hızlı seyreden bir araç tarafından ezilerek öldürülmesi olayına ilişkin soruşturma başlatıldı. Olay, sabah saatlerinde Eminönü Meydanı’nda yaşandı. Meydanda araç kullanan bir kişi, bir anda direksiyonunu güvercinlerin üzerine kırdı. Hızını kesmeyen sürücü, yem yiyen onlarca güvercini ezdi.

SERBEST BIRAKILDI

Eminönü Meydanı'nda dün sabah saatlerinde, aracıyla çok sayıda güvercini ezen sürücü çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARINDAN KAYDI VARMIŞ

Vatandaşların ihbarıyla olay sonrası çalışma yapan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yeri ve çevrede bulunan güvenlik kamarası kayıtlarını inceleyerek plakasını tespit ettikleri aracın, Üsame E. isimli, bir kişi tarafından kiralandığını tespit etti. Şüpheli, Esenler Havalimanı Mahallesi’ndeki ikametinde yakalanarak gözaltına alındı. Sirkeci Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen şüphelinin, yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Şüphelinin “Mala zarar verme” ve “Çocuğun cinsel istismarı” suçlarından iki adet kaydının olduğu öğrenildi.

GÜVERCİNLERİ FARK ETMEMİŞ

Güvercinleri ezen Üsame E. Sirkeci Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelinin emniyette verdiği ifadesinde gece arkadaşında kaldıktan sonra sabah saatlerinde Eminönü Meydanı’na gezmeye geldiğini ve meydanda ” U ” dönüşü yaparken güvercinleri fark etmeyerek ezdiğini söylediği öğrenildi. İfadesinin ardından güvercinleri ezen sürücü çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.