CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden önceden haberdar olduklarını TBMM'de kurulan komisyona bildirdiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. https://twitter.com/aykuterdogdu/status/1263938201842061313?s=20 Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Hakan Fidan'ın 15 Temmuz Darbe girişimini önceden bildiklerini ve darbe hazırlığı bilgisini üst makamlarla paylaştığını belirterek, "TBMM’de kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na MİT Müsteşarı Hakan Fidan gönderdiği yazıda MİT’in 15 Temmuz öncesi darbeden haberdar olduğunu ve darbe hazırlığı bilgisinin “Üst Makamlarla” paylaşıldığını Araştırma Komisyonuna bildirdi" dedi. Erdoğdu, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yaşananları şu şekilde paylaştı: O dönem bu hayati bilgi ile çok uğraştık... Darbeyi aydınlatmak için dönemin Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ısrarla komisyona davet ettik... Erdoğan darbeyi aydınlatacak bu iki kilit ismi TBMM’ye göndermediği gibi komisyonu fiilen kapattı.

DAVUTOĞLU'NUN MEHMET DİŞLİ HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ

Bugün Ahmet Davutoğlu karanlık darbeyi aydınlatmaya yardımcı olacak hayati bilgi paylaştı. Darbenin bir numaralı ismi Mehmet Dişli hakkında MİT Müsteşarının rapor sunduğunu ve son gece görevden alınmasına “bir gücün” engel olduğunu söyledi. Bu bilgi hayati önemde. https://www.dailymotion.com/video/x7u25dr

"DARBE GİRİŞİMİ ERDOĞAN TARAFINDAN BİLİNİYOR"

Şimdi bu iki bilgiyi birleştirelim. Darbe girişimi 15 Temmuz öncesinde Erdoğan tarafından biliniyor ve darbenin bir numaralı isminin darbe öncesi görevden alınmasına ya Erdoğan ya Hulusi Akar engel oluyor. Sonuçta 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi gerçekleşiyor.

"ERDOĞAN DARBE GİRİŞİMİNİN SONUÇLARINDAN FAYDALANDI"

Öngörülen ve önlenmeyen darbe girişimi sonucunda 251 yurttaşımız şehit oldu. Yüzbinlerce insan tutuklandı veya ihraç edildi. OHAL ilan edilerek rejim değiştirildi. Yargı ele geçirildi. Yasama bitirildi. Yani darbe girişiminin sonuçlarından istifade edildi. Sonuç olarak başta Recep Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar olmak üzere dönemin yöneticileri bu öngörülen, önlenmeyen ve sonuçlarından istifade edilen hain ve karanlık darbe girişimi ile iligili 84 Milyon yurttaşımıza doğruları anlatmak ve ihmallerinin hesabını vermek zorundalar.