İzmir'de Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Profesör Doktor Z.E.B. hakkında sözlü ve fiili taciz suçlamasıyla şikayetçi oldu. 10 ay geçmesine rağmen soruşturmada herhangi bir gelişme olmadı.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 10 öğrenci, Aralık 2019’da fakülte dekanlığına başvurarak son sınıf öğrencilerinin uygulamalı eğitim aldığı ‘multidisipliner klinik’in koordinatörü Prof. Dr. Z.E.B.’nin sözlü ve fiili tacizlerine maruz kaldıklarını iddia etti. Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre suçlamalar üzerine üniversitede bir komisyon oluşturuldu. Şikâyetçi öğrenciler, arkadaşlarını da tacizin tanığı olarak gösterdi. Tanık öğrenciler taciz iddialarını doğruladı. Bazıları, “Gözlerimle gördüm” diyerek arkadaşlarına şahitlik etti. Aylarca devam eden bu süreçte son sınıf öğrencileri mezun oldu.

“10 AY GEÇTİ BİR ARPA BOYU YOL ALINMADI”

Okulun 10 aydır yürüttüğü soruşturma ise henüz sonuçlanmadı. Prof. Dr. Z.E.B. üniversitedeki görevine devam ediyor. Prof. Dr. Z.E.B. hakkında şikayetçi olan öğrencilerin çoğu mezun olup göreve başlamış. Şikâyetçilerin en büyük endişesi soruşturmadan sonuç çıkmaması. Açıkça ‘üzeri kapatılacak’ endişesi taşıyorlar. Biri “Neredeyse 10 ay geçti ama bir arpa boyu yol alınmadı. Üzerinin örtülmesinden korkuyoruz’ diyerek endişesini dile getirdi. Bir başkası ise “Öğrenci olduğumuz dönem üzerimizde ağır bir baskı hissediyorduk. O yüzden bazı arkadaşlarımız ifadesini değiştirmese de sonradan şikayetlerini geri almıştı” diyerek artık daha rahat mücadele edebileceklerini vurguladı.

ÖĞRENCİLER SOSYAL MEDYADA SESLERİNİ DUYURUYOR

Fakülte yönetimi soruşturmanın sürdüğünü belirterek açıklama yapmadı. Prof. Dr. Z.E.B., ise kendisini “Soruşturma bittiğinde de suçlamaların asılsız olduğu görülecektir. Kesinlikle iftira. 100 kişilik bir ortamda iddia edilen fiillerin gerçekleşmesi mümkün değil” diye savundu. Öte yandan öğrenciler sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya devam ediyor. Twitter’da öğrenciler, ‘#egedistetaciz’ etiketiyle olayın gündeme alınmasını ve sağlıklı bir soruşturma yürütülmesini talep ediyorlar.