Halil Sezai, Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından açıklama yaptı ve kendisine yapılanların ‘bir itibar suikastı’ olduğunu söyledi.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde 67 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan şarkıcı Halil Sezai, açıklamasını yaptı. Twitter üzerinden yayınlanan açıklamasında, Halil Sezai kendisine yapılanın ‘bir itibar suikastı’ olduğu belirterek, “Kimse aslında ne oldu? Nasıl oldu? diye sormadı, sormuyor ama ön yargılar hakkımda kamuoyu yargısına dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

"KİMSE NASIL OLDU DİYE BANA SORMUYOR"

Halil Sezai, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu bir itibar suikastıdır. Günlerdir kamuoyunda tutuklu yargılanmama gerekçe olan olaylar hakkında pek çok şey yazılıyor, anlatılıyor, söyleniyor. Herkes kendi dünya görüşü, değer yargıları üzerinden söz söylüyor, yorum yapıyor, hüküm veriyor... Kimse de bana 'Aslında ne oldu? Nasıl oldu?' diye sormadı, sormuyor ama ön yargılar hakkımda kamuoyu yargısına dönüşüyor. Korkarım ki bu kamuoyu yargısı, adli yargıyı yönlendirici bir baskı oluşturmak amacıyla, bilmediğim (ama tahmin ettiğim) nedenler ile pompalanıyor."

'BENİ BU YÜZDEN YARGILAMALARINA İZİN VERMEYECEĞİM'

Sezai, açıklamasına şöyle devam etti: "Beni ezan ve inancım yüzünden yargılamayı, linç etmeye kalkışılmasını kaldıramıyorum. Şimdiye kadar insanlığa, doğaya karşı vicdani sorumluluğum olduğunu bilerek yetiştirildim ve kendimi yetiştirdim. Paylaşmanın kutsallığını deneyimledim... Ezan, bir köprü ve vicdani sorumluluklarımı hatırlatan kutsal bir çocukluk yadigarıdır... İşte tam da bu yüzden beni buradan yaralamalarına, yargılamalarına müsaade etmeyeceğim. Kim neye inanırsa inansın. Kim ne yer ne içerse içsin bu beni ilgilendirmez. Ancak tek derdimizin sadece Youtube içeriği çekmek olduğu zaman diliminde (yaklaşık 6 ay) her defasında, verandasında kurduğu hoparlörlerle içki masasına çöreklenip, saatlerce ezan açmasının sebebinin içinde iyi niyet arayamam. Ezanın kişisel husumeti için bir tahrik ve taciz aracı olarak kullanılmasını yediremedim. Yansıtılan algının tam aksini savunduğum bir tepkinin, şeytani bir şekilde bu duruma getirilmesini hazmedemiyorum. Evet, bunu daha soğukkanlı, daha sükunetli yapamadığım için üzgünüm.” Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesi ile tutuklu yargılanan şarkıcı Halil Sezai hakkında 13 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti. https://twitter.com/halilsezaip/status/1317391239336153088