AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemeğin görüntüleri sosyal medyada yayınlanmasının ardından büyük tepki çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemeğin görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Arapça müzik eşliğinde verilen şatafatlı ziyafet sofrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yemek yerken görülüyor.

SOSYAL MESAFE KURALI UYGULANMADI

Ziyafette koronavirüs önlemlerine uyulmadığı, masalardaki sandalyeler arasında boşluk bırakılmaması da dikkat çekti. Görüntüler, yemeğe katılan bir kişinin cep telefonuyla kaydedildi.

"O ZAMAN AÇ DEĞİL DEMEK" DEMİŞTİ

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Arkadaşlar millet aç, perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor; kuru ekmek giriyor” dedi. AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin ise “O zaman aç değil demek” yanıtını verdi. 15 Aralık günü gerçekleşen ‘kuru ekmek’ tartışmasından hemen iki gün sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna yemek verdi.

"YİYİN EFENDİLER YİYİN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'ta duruma "TBMM’de Saray sofrası ve şatafatını anlattığım günün akşamında Saray’da ki eğlence ve şatafat... Ama sanatçı bölümünü eksik söylemişim. Millet kuru ekmeğe muhtaç sarayda ise zevki sefa... Yiyin efendiler yiyin..." diyerek tepki gösterdi. https://twitter.com/Ali_Oztunc/status/1340361923477598208?s=20