Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın yargılandığı mahkemenin kararına erişim engeli getirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın yargılandığı mahkemenin kararına erişim engeli getirildi. Karara göre, ortaokul mezunu Yerlikaya, sahte lise diploması kullanmıştı. Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davada mahkemenin kararı ortaya çıktı. Kararda, “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denildi. Konuya ilişkin birçok siyasetçi açıklama yaparken, onlarca web sitesinde haberler yapılmıştı.

"DİPLOMAM SAHTE DEĞİL" DEMİŞTİ

Diplomasının sahte olmadığını iddia eden Yerlikaya, “Tasması kimin elinde olduğu belli olmayan @enginozkoc ! Şimdi iyi dinle; eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum. Aksi durumda sen ne yapacaksın? İspat edemezsen milletvekilliğinden istifa edecek misin. Hodri meydan.” yazmıştıi

ERİŞİM ENGELİ

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğunu ilişkin haberlere, 'kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle bugün erişim engeli ve kaldırılmasına ilişkin karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Yerlikaya’nın üniversiteye kayıt için resmi belgede sahtecilik iddiaları üzerine HKP’li avukatlar Yerlikaya’nın mahkeme dosyasını incelemişti. Avukatlar, Yerlikaya’nın sahte lise diploması ile üniversitelerden önlisans, lisans ve yüksek lisans mezunu olduğu ve Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu üyeliğine kadar getirildiğini ileri sürmüştü. HKP’li avukatlar, “Resmi belgede sahtecilik”, “Nitelikli dolandırıcılık, 5411 sayılı Bankacılık kanuna muhalefet”, “Görevi kötüye kullanma”, “Suç işleme amacıyla örgüt kurma” gibi suçları işledikleri iddiası ile Hamza Yerlikaya, Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.