İBB'de Kültür Danışmanı olması tepkiyle karşılanan ve ardından istifa eden Hasan Bülent Kahraman, "Danışmanlık kararı gıyabımda alındı. Bu bir teveccühtür. Ancak yoğunluktan dolayı kabul etmedim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Danışmanlığı görevinden istifa eden Hasan Bülent Kahraman, kararı iş yoğunluğu nedeniyle aldığını açıkladı.

"BENİM İÇİN BİR TEVECCÜHTÜR"

İBB'de Kültür Danışmanlığı'na getirilen ve ardından kamuoyu tepkisiyle karşılaşan Hasan Bülent Kahraman, istifasının kişisel nedenlerle olduğunu duyurdu. Hürriyet'e konuşan Kahraman, "Gıyabımda düşünülmüş ve verilmiş bir karardır. Bunu bir teveccüh olarak kabul ediyorum. İlgi gösterenlere müteşekkirim. Söz konusu ilginin otuz yıldan fazla bir süredir kültür sanat dünyasının çok farklı zeminlerinde yaptığım görevlere dönük bir teveccüh olduğunu düşünüyorum. Görevden istifa edişim tümüyle öznel nedenlerledir. Daha öğrenir öğrenmez ayrılmayı düşündüm. Çünkü çok yaygın ve hacimli çalışmalar ve üniversitedeki görevim nedeniyle yeni bir kurul üyeliğini taşıyamazdım. Üyeliğim kâğıt üstünde kalacaktı. Bu nedenle bahsettiğim tüm bu gelişmeleri ifade ederek istifamı Kültür Dairesi Başkanlığı’na sundum. Nitekim bu arada bana gelmiş benzeri danışma kurulu üyeliklerini de aynı gerekçelerle kabul edememiştim" ifadelerini kullandı. Kahraman'ın 2007 yılından 2019 yılına kadar hükümete yakın Sabah gazetesinde yazı yazması ve Ergenekon operasyonlarına destek olarak CHP'yi hedef alan yazılar yazması nedeniyle görevlendirmeye farklı çevrelerden itirazlar gelmişti.