Sakarya'nın Taraklı ilçesinde hastane müdürü tarafından darp edildiğini belirterek polise şikayette bulunan aile hekimi Semih Sert, hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek açığa alındı. Sakarya Valiliği önünde bir araya gelen BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası ise, üyelerinin haksız ve hukuksuzça görevden alındığını belirtti.

Sakarya'da Taraklı İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Semih Sert, hastane müdürü ile tartıştığını ve olayda darp edildiğini iddia ederek, polise şikayette bulundu. Ancak olay anının güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği öne sürüldü. Adli süreç devam ederken, Dr. Semih Sert, hakkında açılan soruşturmalar gerekçesiyle Pazartesi günü İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açığa alınarak aile hekimliği sözleşmesi 2 ay süre ile askıya alındı.

"HAKKINI ARAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI AÇIĞA ALINIYOR"

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, üyeleri Semih Sert'in görevden alınması üzerine Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Sağlık müdürlükleri baskıya direnen, hakkını arayan sağlık çalışanlarını açığa almaya devam ediyor. Bu sefer fiziksel şiddete varan baskı ve mobbinge karşı dava açan üyemiz Semih Sert açığa alındı. Açığa alınma gerekçesi delilleri karartabilmesi imiş. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü de biz de biliyoruz ki aile hekimliğinde yapılan her işlem kayıt altındadır. ASM'lerde müdürlüğün istediği zaman erişebileceği kamera kayıtları vardır."

"SESSİZ VE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

Sendika, bugün de Sakarya Valiliği önünde bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasında, Dr. Semih Sert'e yönelik haksız uygulamaların sona ermesi talebinde bulundu. Basın açıklamasında, "Doktor Semih Sert, haksız ve hukuksuz olarak açığa alındı.Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak, her zaman olduğu gibi bu duruma sessiz ve seyirci kalmayacağız" ifadeleri kullandı.