Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde jandarma uygulama noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker yaralandı. Polis ekiplerinin takip ettiği araçta bulunanlarla yaşanan çatışma sırasında bir kişinin üzerindeki bombayı patlattığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı Hatay Valisi Rahmi Doğan, patlamaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"AMANOSLAR'DA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İMHA EDİLMİLTİR"

​Vali Doğan düzenlediği basın toplantısında, "İstihbarat birimlerimizin çalışması sonucu 4 kişilik grubun geçen hafta paramotor ile Münbiç'ten kalkıp Amanos'a indiğini tespit ettik. 19 Ekim'de yakaladık ikisini. Diğer kalan ikisi bugün saldırı düzenleyen teröristlerdir" dedi. Doğan, "Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aferin kahramanlarımıza, ikisi de elde, hikayesini anlatacağız" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/iskenderuntube/status/1320789935620841473?s=20