İstanbul İl Başkanlığı binasına dinleme cihazı yerleştirildiğini açıklayan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bunları kim yerleştiriyor olabilir? Türkiye’de bu kadar profesyonel çalışma yapacak iki kurum var; biri İçişleri Bakanlığı ve ona bağlı olan Emniyet ve bir diğeri de MİT’tir” ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul İl Başkanlığı’nda bugün düzenlenen basın toplantısında binaya ‘böcek’ diye adlandırılan dinleme cihazı yerleştirildiği açıklandı. Toplantıda konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 'suç aletleri' olarak tanımladığı 4 dinleme cihazının il eş başkanlarının, kadın ve gençlik çalışma odaları ile toplantı odalarında bulunduğunu, esas olarak da priz ve lambalara yerleştirildiğini söyledi. Oluç, "Somut kanıtlarla yasa dışı işlerinizi teşhir ettik. Şimdilik bulduklarımız dört adet dinleme cihazı. Bir daha bulursak yine teşhir edeceğiz. HDP her şey de ve herkese karşı şeffaftır. Gizli-saklı işler çevirenlerin kim olduğu nettir. Hukuk önünde hesap vereceksiniz" diye konuştu.

"EMNİYET VE MİT DIŞINDA BAŞKA KURUM YOK"

Duvar'ın aktardığı habere göre, daha önce de Van ve Diyarbakır il binalarında bu tür dinleme cihazlarının bulunduğunu hatırlatan Oluç, şunları belirtti: "İl binalarımıza hukuksuz bir şekilde baskınlar yapılıyor. Emniyet güçleri yanlarında il yöneticilerimizin veya muhtarın ya da avukatların bulunmadığı bir şekilde il binalarımıza girip uzun saatler arama yapıyorlar. O arama sırasında bu suç aletlerini yerleştiriyorlar. Sadece İstanbul binasında değil. Bunlar dinleme cihazı ancak başka şeyler de yerleştiriliyor... Bunları kim yerleştiriyor olabilir? Türkiye’de bu kadar profesyonel çalışma yapacak iki kurum var; biri İçişleri Bakanlığı ve ona bağlı olan Emniyet ve bir diğeri de MİT’tir. Bu iki istihbarat ve bakanlık dışında profesyonel çalışmayı yapacak başka kurum yoktur. Biz de zaten önümüzdeki günlerde yapacağımız suç duyurusunu esas olarak bu kurumlara yapacağız." https://twitter.com/HDPistanbul/status/1336239800454705157