HDP, milletvekillerinin tutuklanmasından sonra Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya yürüyüş yapma kararı aldı.

HDP, Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi ardından HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün olağanüstü toplandı. AKP ve MHP koalisyonunun seçmen iradesine darbe vurduğu değerlendirilmesinin yapıldığı olağanüstü MYK toplantısında Ankara'ya yürüyüş başlatılması kararı çıktı. MA'nın haberine göre Toplantıdan 3 aşamalı eylem planı kararı çıktı. Eylem planlarından biri Ankara'ya başlatılacak yürüyüş. 'Adalet ve Özgürlük' vurgulu yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın öncülük edeceği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPMIŞTI

Yürüyüşün 15 Haziran'da başlatılması planlanıyor ve iki koldan başlatılacak. Bir grup Edirne'den başka bir grup da Hakkari'den Ankara'ya gelecek. Ancak yürüyüşler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü gibi kesintisiz olmayacak. Yürüyüşe bütün seçilmişlerin ve parti yöneticilerinin de katılacağı öğrenildi. HDP’nin 9 maddelik tutum belgesi ardından yaptığı ortak mücadele çağrısının bir kez daha önem kazanıldığının tartışıldığı toplantıda, tehdit ve baskının kayyım darbesinin devamı ve tüm demokrasi güçlerine yönelik olduğu vurgulandı.

"MECLİSTEN ÇEKİLME TARTIŞMALARI PARTİ GÜNDEMİNDE YOK"

Vekilliklerin düşürülmesiyle bir kez daha bazı çevreler tarafından tartışmaya açılan “Meclis’ten çekilme” tartışmalarının parti gündeminde olmadığı vurgulanan MYK’de, esas meşru olmayan gücün AKP-MHP iktidarı olduğu bir kez daha altı çizildi. Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, yürütülen tartışmalarda iktidar, Meclis’i bağlamından kopararak, işlevsiz hale getirmek istiyor ve bu yüzden tüm demokrasi güçleri birleşerek, iktidarı düşürmesi gerektiği düşüncesi öne çıktı.

STK'LARA ZİYARETLER YAPILACAK

HDP, Meclis ve sokakta çeşitli eylem ve etkinlikler planlayacak. Ayrıca tüm demokrasi güçlerine halk iradesine sahip çıkma çağrısı yapılacak. Bunun için de siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin de yer aldığı bazı çevrelere ziyaretler gerçekleştirilmesi planlanıyor.