HDP, ölüm orucu eylemlerine devam eden Mustafa Koçak ve ve İbrahim Gökçek için iktidara çağrıda bulundu: "Yaşam çağrımızı yeniliyoruz; iktidar bir an önce adım atmalıdır."

HDP, açlık grevini 20 Ocak'ta ölüm orucuna çeviren ve 288. günde hayatını kaybeden Helin Bölek'i anarak, ölüm orucu eylemlerine devam eden Mustafa Koçak ve ve İbrahim Gökçek için iktidara, "Yaşam çağrımızı yeniliyoruz; iktidar bir an önce adım atmalıdır" çağrısında bulundu.

"YAŞAM ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ"

HDP, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: "Bu zor zamanlarda ağır kaybı yüreğimizi acıtan sevgili Helin'i her yerde anıyoruz. Sadece şarkı söylemek için bedenini eriten İbrahim'i ve direnen Mustafa'yı kaybetmek istemiyoruz. Yaşam çağrımızı yeniliyoruz: İktidar bir an önce adım atmalıdır."

İBRAHİM GÖKÇEK 291., MUSTAFA KOÇAK 277. GÜNDE

Çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleriyle eylemine devam eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek eyleminin 291. gününde. Bir itirafçının verdiği ifadeler nedeniyle, öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alanlara “Silah temin etmek” ve “Anayasal düzeni bozmak” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mustafa Koçak ise adil yargılanma talebiyle başladığı eylemine 277. günde devam ediyor.