İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden TTB ve İTO heyeti, sağlığın korunması, geliştirilmesi ve çözüm üretmek konusunda katkı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi. İmamoğlu ise İBB’de değişik toplum kesimleriyle birlikte çalışmak için masalar kuracaklarını, bu masalardan birinin de meslek örgütlerinden oluşacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası’ndan (İTO) oluşan bir heyet ziyaret etti. İBB’ye ait Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’nda yapılan görüşmede, heyet İBB Başkanı İmamoğlu’na İstanbul’un sağlık sorunları ve atılması gereken adımlarla ilgili görüşlerini aktardı.

‘KATKI SUNMAYA HAZIRIZ’

Sağlık alanında ortak çalışma yürütmenin, ilgili meslek örgütlerinin sistemli katkı sunmasının zeminini oluşturmanın önemine dikkat çeken heyet, TTB ve İTO olarak toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için çözüm üretmek konusunda da katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

‘BİRLİKTE ÇALIŞMAK İÇİN MASALAR KURACAĞIZ’

Heyetin ziyareti için kendilerine teşekkür eden İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ise İBB’de değişik toplum kesimleriyle birlikte çalışmak için masalar kuracaklarını, bu masalardan birinin de meslek örgütlerinden oluşacağını belirtti. Görüşmenin ardından heyet İmamoğlu’na 14 maddeden oluşan öneri dosyasını sundu. Hekimlerin İmamoğlu’na sunduğu öneriler ise şöyle: “*İş cinayetlerinin yaşanmadığı, güvenli çalışma ortamlarının sağlandığı bir İstanbul için yapılması gerekenler. *Sağlıkta şiddeti önlemek için kamuoyu oluşturulması konusunda billboard, vb. İBB imkanlarının kullanılması. *Temiz su hakkı, temiz bir çevre ve temiz havaya erişimde yürütülecek çalışmalar. *Daha fazla hareket edebileceğimiz, spor alanlarının, bisiklet yollarının vb. artırıldığı, bireysel araç kullanımının azaltıldığı bir kent için yapılacaklar. *Sağlıklı ve ucuz gıdaya erişim ve gıda denetimi için yürütülecek çalışmalar. *Deprem, sel gibi olağanüstü durumlara yönelik hazırlıklar. *Yaşlı ve engelli vatandaşlara, iyileşemeyecek durumda olan hastalara dönük sağlık hizmetleri. *Birinci basamak sağlık hizmetlerini daha etkili kılabilmek için yürütülecek çalışmalar. *Taşınan, bölünen, yok edilmeye çalışılan köklü üniversite hastanelerinin durumu. *Bazı eğitim araştırma hastanelerinin taşınmasıyla ilgili yaşanan sorunlar. *Sağlıkta özelleştirmenin bir adımı olan ve kent merkezindeki köklü hastanelerin kapatılmasına yol açacak olan şehir hastaneleriyle ilgili durum. *İstanbul kent iskan planlarının sağlıklı ve insancıl hale getirilmesi için atılacak adımlar. *Aşı karşıtlığı, alternatif zararlı tıp uygulamalarının halk sağlığına olumsuz etkilerini önlemek adına yürütülecek çalışmalar. *Hayvan haklarının korunması, geliştirilmesi konusunda yapılacaklar.”