İstanbul Heybeliada’da Pazar günü meydana gelen orman yangınıyla ilgili adliyeye sevk edilen bir kişi tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yangının 25 dakika arayla iki ayrı yerde çıktığına dikkat çekildi. Tutuklanan kişi gazetecilerin yangınla ilgili sorusuna "He, he, yangını ben çıkardım" dedi.

Heybeliada’da hafta sonu çıkan orman yangınında gözaltına alınan Sedat D. savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer iki kişi ise serbest bırakıldı. Yangın sonrası bir plaj çalışanının polise verdiği eşgal doğrultusunda gözaltına alınan Sedat D’nin hırsızlık, cinsel taciz, uyuşturucu gibi suçlardan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.

"HE, HE, BEN ÇIKARDIM"

Büyükada Polis Merkezi’nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Sedat D.’nin polis merkezinden çıkarılırken “Yangını siz mi çıkardınız?” sorusuna, “He, he, ben çıkardım” demesi dikkat çekti.

30 FARKLI SUÇ KAYDI VAR

Olay yerinde bulunan ekibin telsizden eşkal bilgilerini geçmesi üzerine şüpheli yangın söndürme işlemi tamamlanmadan gözaltına alındı. Görgü tanıkları tarafından teşhis de yapılan Sedat D.’nin hırsızlık, uyuşturucu, cinsel taciz, yangın ve kasten yaralama gibi suçlardan yaklaşık 30 kaydı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelinin üzerinden uyuşturucu da çıktığı öğrenildi.

CEZAEVİNDEN 1 AY ÖNCE ÇIKMIŞ

Şüpheli Sedat D.’nin geçtiğimiz nisan ayında Beyoğlu ilçesinde bir iş yerinden hırsızlık yaptığı ve daha sonra orayı yaktığı öğrenildi. Sedat D.’nin bu suçtan tutuklandığı ve bir ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Heybeliada Polis Merkezi’nde sorgusu tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ

“İstanbul İli Adalar İlçesi Heybeliada Mahallesi Türk Mezarlığı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kullanılmayan bir binada saat 16.40 sıralarında yangın çıktığı ve yangının ormanlık alana sıçramadan söndürüldüğü, bu alana yakın mesafede bulunan Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda saat 17.05 sıralarında yeni bir yangın başladığı ve bu yangının sıçraması sonucu saat 19.00 sıralarında Çam Limanı mevkiinde ayrı bir orman yangını daha çıktığının öğrenilmesi üzerine Adalar Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.” denildi. Açıklamada, “Soruşturma kapsamında yapılan ilk tespitler değerlendirilerek bir kişi gözaltına alınmıştır. Henüz bölgedeki inceleme ve araştırma çalışmaları tamamlanmamış olup yangınların çıkış sebebine ve sorumluların tespitine yönelik çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir” bilgileri yer aldı.

TUTUKLANDI: "ŞUNA BİR TEKME ATMAK İSTİYORUM"

Adalar Adliyesi'ndeki savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Sedat D. tutuklandı. Sedat D. adliye çıkışında kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarını görünce, "Şuna bir tekme atmak istiyorum" dedi. Sedat D., polis aracına bindirilerek cezaevine götürüldü. (Ajanslar)