Diyarbakır'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında Çarşamba gününden itibaren maskesiz dolaşmak yasaklandı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır genelinde maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda istedikleri düzeye gelemediklerini belirtti. Güzeloğlu, bu nedenle toplum sağlığını korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 10 Haziran'dan itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkmanın ve dolaşmanın yasaklandığını bildirdi.

İMAM COVİD-19 OLDU, CEMAAT KARANTİNAYA ALINDI

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kuba Camisi İmamı M.F.T.’nin Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine, yapılan testleri pozitif çıktı.Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde imamın kıldırdığı Cuma namazı sırasında Kulp Belediyesi’nden aldığı maskeleri kendi elleriyle cemaate dağıtmasının öğrenilmesi üzerine filyasyon ekipleri, imamın temasta bulunduğu cemaatin peşine düştü.

10 MİNİBÜS ŞOFÖRÜNDE KORONAVİRÜS ÇIKTI, FİLYASYONA BAŞLANDI

Koronavirüste sürecinden Erdoğan’ın açıklaması ile ‘normalleşme’ sürecine geçilince vaka sayılarında da artış olmaya başladı. Diyarbakır’da ise 10 minibüs şoföründe koronavirüse rastlandı. Sürücüler hastanelerde tedavi altında alınırken, filyasyon ekipleri minibüslerde yolculuk yapanların tespiti için çalışma başlattı.