Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bolhuis, orijinal İstanbul Lale'sini İstanbul'a getirerek Ekrem İmamoğlu'na teslim etti. İmamoğlu, "Çok değerli bir jest" ifadelerini kullandı.

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart van Bolhuis, orijinal İstanbul Lale'sini İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teslim etti.

"İSTANBUL LALESİ EVİNE DÖNDÜ"

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Bugün 200 yıldan fazla bir süre sonra İstanbul Lale'sini evine geri getirdik. Başkonsolos Bart van Bolhuis, bu orijinal İstanbul Lale'sini dijital bir mesajla birlikte, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 16 milyon İstanbulluya teslim etti."

"ÇOK DEĞERLİ BİR JEST"

İBB Başkanı İmamoğlu da, İstanbul Lalesi'nin İstanbul'a teslim edilmesine ilişkin paylaştığı teşekkür videosunda, şöyle konuştu: "Kıymetli Başkonsolosumuz Bolhuis'e teşekkür ediyorum. Bu günlerde Covid-19 mücadelesinden dolayı aslında birçok etkinliğimiz ya da birçok tasarladığımız düzenin dışında bir hayat yaşıyoruz. Korunarak ya da birbirimizi uzaktan selamlayarak. Onun için ben de buradan sizi selamlıyorum. Bu güzel İstanbul Lalesi için de teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz lalenin ana vatanındayız, İstanbuldayız. Tabi 16. yüzyılda Hollanda'ya soğan gitmesiyele beraber Hollanda'da da yetiştirilmeye başlandı. Artık bütün dünya laleyi biliyor, İstanbul'da doğduğunu biliyor. Bu manada bu güzel İstanbul Lalesi'ni kendi yetiştirdikleri laleyi bize hediye etmelerini de çok değerli bir jest olarak görüyorum. Bu ve buna benzer kültürel köprülerin, Hollanda ile olan güzel ilişkilerimizi daha yukarılara daha iyi seviyelere taşımasını diliyorum. Bu noktada İstanbul her zaman üzerine düşen vazifeyi, sorumluluğu yerine getirecektir. Hollanda Türkiye ilişkilerinin daha iyi noktaya gitmesi için de yoğun çabalar içinde olacaktır. Elbette ben buradan bütün İstanbul halkı adına Hollanda'da Covid-19 sürecinde hayatını kaybedenlere de rahmet diliyorum. Umut ediyorum önümüzdeki günler, aylar ve yıllar hep birlikte elele bütün dünyanın bütünleşmesi ile insanlık adına güzel günler bizimle olsun. En az şu güzel lale kadar güzel günlerde buluşmak dileğiyle çok teşekkür ediyorum Başkonsolos."