Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin açılan davanın duruşması ertelendi. Dink ile 2004 yılında İstanbul Valiliği'nde görüşen MİT görevlilerinin dinlenmesi talebi yine reddedildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşması Çağlayan Adliyesi'ndeki İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü gününde devam etti. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada tanıklar ve ardından da avukatların talepleri dinlendi.

"DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK KADAR ÖNEMLİ"

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Dink Ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, Hrant Dink ile 2004 yılında İstanbul Valiliği'nde görüşen MİT görevlilerinin dinlenmesi talebini yineledi ve mahkemenin celsenin ilk gününde verdiği "Görüşmeye katılan MİT görevlilerinin dinlenmesine gerek yoktur" kararının hatalı olduğunu söyledi. Av. Bakırcıoğlu, MİT görevlilerinin dinlenmesinin davanın seyri açısından önemli olduğunu vurguladı.

TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDULAR

Avukatların taleplerinin ardından tutuklu sanıklar taleplerini sundu. Sanık Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün 48 aydır tutuklu olduğunu, alacağı cezanın üzerinde hapis yattığını, aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğunu, kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek, tahliye talep etti. Gün, Ogün Samast'ın Türk bayrağı önündeki görüntülerinin çekilmesi için Fox TV-TGRT tarafından görevli olarak Samsun'a gittiğini, görüntüleri birçok kanalın da yayınladığını söyledi. Gün, görüntülerin Ergenekon operasyonları için jandarma aleyhinde algı oluşturmak üzere yayınlandığı yönündeki suçlamaları kabul etmedi. Duruşmaya katılmayan tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer de avukatları aracılığıyla tahliye taleplerini iletti.

MİT'TEN ONAY ÇIKARSA KÖKSOY TANIK OLARAK DİNLENECEK

Tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, 2004 yılındaki görüşmeye katılan MİT görevlilerinin tanık olarak dinlenmesine gerek olmadığı yönündeki kararının yineledi. MİT İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Köksoy'un MİT'in izin vermesi halinde tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 16 Eylül’e erteledi.