Ankara’da hukuk örgütleri, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Yargıtay'a dilekçe vererek, dosyanın bozulması ve tahliye talebinde bulundu. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD), Toplumsal Hukuk, Hukukçu Dayanışması ile Demokrasi İçin Hukukçular ve Adalet İçin Mücadele, ölüm orucunda olan tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Yargıtay'a dilekçe verdi. Yargıtay binası önünde bir araya gelen onlarca avukat, Milli Müdafaa Caddesi'ndeki Yargıtay Başkanlığı Ek Ceza Binası'na kadar yürüyüş yaptı.

AVUKATLARA ÇAĞRI

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre avukatlar, dilekçelerini sunmadan önce şu çağrıda bulundu: "18 meslektaşımızın usul ve yasaya aykırı olarak mesleki faaliyetleri nedeniyle yargılandıkları ve 159 yılı aşan cezalar verilen dosya, Yargıtay incelemesindedir. Bu dosya kapsamında yargılanan meslektaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsa 'adil yargılanma' talebiyle ölüm orucuna başlamıştır ve gelinen aşamada yaşamsal risk altındadırlar. Tüm meslektaşlarımızı 'meslektaşlarımızın sağlık durumları gözetilerek tahliyeleri ve incelemede bulunan dosyanın ivedikle incelenerek bozulması' talebini içeren dilekçelerini sunmaya davet ediyoruz."

"DÜŞMAN HUKUKUNA DAYANILARAK TUTSAK TUTULUYORLAR"

Sonrasında Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi Başkanlığı'na verilen dilekçelerde, şu ifadelere yer verildi: "Tüm hukuk ilkelerine ve yasalara aykırı yürütülen bir süreç sonunda haklarında çok ağır cezalar verilen ve şu an tutuklu bulunan tüm dosya arkadaşlarım ve özellikle ölüm orucunun 197’inci günündeki Avukat Ebru Timtik ile ölüm orucunun 166’ıncı günündeki Avukat Aytaç Ünsal’ın tahliye edilmesi talepli dilekçemdir. Engizisyon yargılamalarım aratmayacak bir yargılama süreci neticesinde, iftiracı tanık beyanlarına dayanılarak 17 meslektaşımla birlikte toplamda 159 yıl hapis cezasına hükmedildi. Meslektaşlarımdan bir kısmı 14 Eylül 2018'de verilen tahliye kararı sonrasında yaşadıkları 10 saatlik bir özgürlüğü saymazsak üç yıldır tutsaklar. Tutsaklar çünkü gözaltına alındığımız ilk günden bugüne değin yasalara değil, düşman hukukuna dayanılarak tutuluyorlar. Anayasa ve yasalarda tüm insanlara tanınan bu temel hak için bugün iki avukat ölümü göze alarak bir direniş gerçekleştiriyorlar. Sağlıkları hızla bozuldu ve adaletin gelmesi için daha uzun bir zaman bekleyebilecek durumda değiller. Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal’ın sağlıkları geri dönülemez derecede bozulmadan, ivedilikle söz konusu dosyanın bozulmasını, başta Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal olmak üzere tüm meslektaşlarımızın tahliye edilmesini talep ederim."