CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sahra hastanesi olarak planladığı alanın iktidar tarafından mühürlenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "İktidar koronavirüs salgını yerine CHP’li belediyelerle mücadele ediyor" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sahra hastanesi olarak planladığı alanın iktidar tarafından mühürlenmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Öztrak, belediyenin en kötü senaryoya hazırlıklı olmak ve gerektiğinde Sağlık Bakanlığı’na teslim etmek üzere şehirdeki fuar alanını sahra hastanesi olarak hazırlandığını belirterek, “Vizyon ve liyakat sahibi her yönetici bir krizle mücadele ederken, ortaya çıkabilecek ihtiyaçları öngörür ve hazırlık yapar. Bu salgında dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de fuar alanları, kamuya açık parklar vb. mekânlarda, Sahra Hastanesi alt yapısı hazırlanmakta, gerektiğinde de faaliyete alınmaktadır. Takdir edilmesi gereken bu öngörü ve hizmet, hükümetin husumetini çekmiştir” ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN VİZYONSUZLUK ÖRNEKLERİYLE KARŞILAŞIYORUZ"

Sahra hastanesinin mühürlemesinin, liyakat ve vizyondan uzak olduğunun göstergesi olduğu vurgulayan Öztrak, şunları söyledi: "Bu salgın sürecinde hükümetin vizyonsuzluk örnekleriyle sık sık karşılaştık. Sınırların kapatılmasındaki gecikmeler, umreden dönenlerle ilgili tedbir alınmaması, ilk sokağa çıkma yasağında yaşananlar, zorunlu maske krizi, İstanbul’da yandaşlarına iş ve rant yaratma hırsıyla kalkıp Atatürk Havalimanı’nın pistleri üzerine hastane yapmak ve hava ulaşımında gelecekte dar boğaz tehlikesi yaratmak hep bu vizyonsuzluğun ve kapasitesizliğin sonucudur."

"FIRSATÇILIK, HAKSIZLIK VE VİCDANİ DEĞİL"

Öztrak, şöyle devam etti: “Saray, salgında halkın canının, işinin, aşının yanında olmak yerine, siyasi rant devşirmeye çalışmaktadır. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza bağış kampanyaları nedeniyle hukuksuz soruşturma açması, yıllardır halka bir tas çorba dağıtan belediyelerimizin aş evlerinin hesaplarına el koyması, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın halka ücretsiz ekmek dağıtmasını yasaklaması ve son olarak da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın hazırladığı sahra hastanesini mühürlemesi, hükümetin niyetinin virüsle mücadele değil, CHP’li belediyelerin hizmetleriyle olduğunu göstermektedir. Hükümetin kin ve garezle belediyeler arasında ayrım yapması, vatandaşa hizmette belediyeleri dışlamaya çalışması, elini kolunu bağlamaya kalkışması fırsatçılıktır, milletimize haksızlıktır, vicdani değildir.”

"TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN YARDIMLAR ULAŞTIRILACAK"

Öztrak, belediyelerin tüm engellemelere rağmen yardım ulaştırmaya devam edeceğini ifade ederek, “Bundan halkımızın en ufak bir şüphesi olmasın. Kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı da unutmazmış. Halkımız, siyasi husumet ve kinle yapılan hizmetlere engel olanları elbette unutmayacaktır. Seçim sandığı önüne geldiğinde, bunun hesabını sormayı da bilecektir” ifadelerini kullandı.