Demirören Medya'nın aldığı karara göre Hürriyet, Milliyet ve Posta gazeteleri artık basılı olarak çıkmayacağı iddia edildi.

İddiaya göre Hürriyet, Milliyet ve Posta dijital ortamda yayın yapma kararı alarak basılı yayın faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

GEREKÇE MALİYET

Medyaradar'ın üst düzey kaynaklara dayandırarak yaptığı habere göre Demirören Medya bünyesinde olan ve yıllardır basılı olarak çıkan Hürriyet, Milliyet ve Posta artık sadece dijital ortamda yayın yapacak. Son toplantıda alınan kararda, mali yük ve dijitalleşmede yaşanan artış, gerekçe olarak gösterildi. Yapılan toplantının ardından gazetelerdeki çalışanlara eşyalarını toplamaları için Perşembe gününe kadar mühlet verildiği iddia edildi.

AHMET HAKAN'DAN YALANLAMA

Posta, Milliyet ve Hürriyet'in artık basılmayacağı haberlerinin çıkması üzerine Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan iddiaları kesin bir dille yalanlayan bir paylaşım yaptı. Hakan, "Bunun tek harfi bile doğru değil... Hürriyet, son dönemde artan tirajıyla sektörün öncüsü durumunda... Sanırım bunun rahatsızlığı söz konusu..." ifadelerini kullandı.

DEMİRÖREN MEDYA DA YALANLADI

Ahmet Hakan'ın ardından Demirören Medya da bir açıklama yaparak iddiaların doğru olmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Demirören Medya Grubu ile ilgili olarak sosyal medya ve bazı mecralarda manipülasyon amaçlı olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tip manipülasyon amaçlı haberleri yapanlar hakkında SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak da dahil olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağımızı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da gerekli KAP açıklamasını yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.