Hürriyet yazarı Hande Fırat, Emine Erdoğan’ın tartışma konusu olan çantalarını köşesine taşıdı. Fırat, Erdoğan'ın orijinal markalar yerine 'imitasyon' çantalar kullandığını belirtti.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın çantalarıyla ilgili tartışmalara değindi. Fırat yazısında, Erdoğan'ın kullandığı çantaların orijinal olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Emine Hanım’ın bir çantası var. Onu da sarayın bahçesinde yaksın" eleştirisini ve Erdoğan'ın "Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma. Yakılacak çantaları arıyorsan sizde çok" yanıtını anımsatan Hande Fırat, "Kaynaklarımdan bu konuda edindiğim bilgiler, sıfır atık projesine öncülük eden Emine Erdoğan’ın bu hassasiyetini çanta başta olmak üzere aksesuarlarında da sürdürdüğünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"ORİJİNAL MARKA ÇANTA KULLANMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYOR"

Fırat, "Son Bayramı" başlıklı yazısında “Bana aktarılan bilgiler ise şöyle” diyerek, şu bilgilere yer verdi: "Orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. Yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor. Daha çok yerli malını tercih ediyor. Orijinalin yerine çakma yani imitasyonlarını alıyor. Tercihi daha çok geri dönüşüme imkân veren maddelerden çanta ve aksesuarlar."

NE OLMUŞTU?

Ankara-Paris gerilimi devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mallarına boykot çağrısı yapmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Emine Erdoğan'ın Hermes marka çantasını hatırlatarak "Emine Hanım çantasını sarayın bahçesinde yaksın" çağrısında bulunmuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu ifadelerine "Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş. Eşimle ilgili değil. Sen ne biçim siyasetçisin ya? Sen zeka yoksunu bir adamsın. CHP'li kardeşlerime söylüyorum. Bu adamı görün. Ülke için bir sıkıntı bu. Benimle ilgili konuş, siyasetçi arkadaşlarımla ilgili konuş" yanıtını vermişti.