İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pazartesi başlayacak olan normalleşme sürecinde toplu taşımada araç kısıtının devam edeceği ve ulaşımda güçlük yaşanabileceği konusunda halkı uyardı.

Salgın nedeniyle önlemlerin gevşetilmeye başlayacağı 11 Mayıs'a yönelik yapılan açıklamada ulaşım güçlüğü çekilebileceğine dair halkı uyardı.

"BİSİKLET VE EVDEN ÇALIŞMA ÖNERİYORUZ"

Mart ayından itibaren en fazla toplu taşıma kullanımının geçen hafta olduğu hatırlatılan açıklamada, "Toplu taşıma araçlarında olağanüstü kısıtlamalar sürdüğü için 11 Mayıs Pazartesi günü ulaşımda güçlükler yaşanabilir. Vatandaşlarımıza evde kalmalarını, mümkün olduğunca evden çalışmaya devam etmelerini öneriyoruz" denildi. Gevşemenin tamamen normalleşme anlamına gelmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, " Belirtmek isteriz ki, İstanbul’da tüm toplu ulaşım seferleri 11 Mayıs Pazartesi günü yüzde 100 kapasite ile çalışacaktır. Buna rağmen yolcu taşımasında kısıtlamalar nedeniyle sıkıntı yaşanacağı da alenen ortadadır" ifadeleri kullanıldı. Toplu taşımada yoğunlaşmanın ön görüldüğü söylenen açıklamada halka şu uyarılar yapıldı: 1.  Salgın halen devam etmektedir, zorunlu olmadıkça lütfen evden çıkmayınız  2.  Toplu taşımayı kullanmak yerine mümkünse yürümeyi ya da bisiklete binmeyi tercih ediniz.  3.  Toplu taşımayı kullanmak zorundaysanız, yoğun saatlerde değil sabah 10:00’dan sonra akşam da 16:00’dan önce toplu taşıma araçlarını kullanınız  4.  Otobüs duraklarında, metro istasyonlarında fiziki mesafenizi en az 1-2 metre ile koruyun  5.  Maskesiz toplu taşıma araçlarına binmek yasaktır. Ayrıca yüzeylere, merdiven korkuluklarına, toplu taşıma araçlarındaki tutamaçlara dokunmamaya özen gösteriniz  6.  Kullandığınız maske ve eldivenleri lütfen çöp poşetlerine atınız. Ellerinizi yüzünüze sürmeyiniz ve toplu taşıma kullanımından sonra ellerinizi yıkayınız.