İstanbul'da Özel Halk Otobüs şoförü olduğunu iddia eden bir kişi çektiği bir video ile, İBB'de AKP döneminde alınan bazı İETT şoförlerinin görevlerini suistimal ettiğini öne sürdü.

İstanbul'da Özel Halk Otobüs şoförü olduğu iddiasında bulunan bir kişi çektiği bir video ile "İBB'de AKP döneminde alınan İETT Şoförleri görevini suistimal ediyor" iddiasında bulundu. Çektiği videoda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalışan ancak AKP döneminde işe alınan bazı şoförlerin CHP'yi, İBB yönetimini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu küçük düşürmek adına kullanıma gönderilen körüklü araçların uygun doğrultuda halkın hizmetine sunmadıklarını kaydeden kişi, "Buradan Beyazıt'a kadar hiçbir durağa girmeden basıp gidiyorlar. Akşama kadar bu arabaları burada çalıştırıp mazot yakıyorlar. Siz zannetmeyin ki belediye çalışmıyor; belediye uyuyor. Belediye vatandaşına bütün imkanları sunuyor ancak bu hainler içimizde elinden ne geliyorsa belediyeyi karalamak için yapıyorlar" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1278045657052430341

"RÖGARLAR TIKANSIN" DİYE KUM TORBASI ATILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Videonun yayılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul’da yaşanan yağmur ve ani su baskınları sonrası bazı noktalarda “tıkansın diye” rögarlara kum torbası atıldığı iddia edilmişti. Görevli İBB personeli, trafik polisi ve vatandaşlar sağanakla mücadelede beraber hareket ederken İstanbul’daki bazı rögarlara belediyeyi zor duruma düşürmek için kum torbası atıldığı iddia edilmiş ve görüntüleri İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık sosyal medya hesabından paylaşmıştı.