İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında ölüm orucu sonucunda hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölümüne üzüldüğü için inceleme başlatılmıştı. Pehlivan görevden uzaklaştırıldı.

Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında İbrahim Gökçek'in ölümüne üzüldüğünü belirten bir paylaşım yaptığı için inceleme başlatıldı.

SABAH HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölüm orucunda vefat eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’le ilgili olarak Twitter hesabından şu paylaşımları yapmıştı: “İbrahim artık yok. Sözcükler anlamını yitirdi. Yaşatamadık!”, “Ölüm adın kalleş olsun.” Paylaşımın ardından Sabah gazetesi, “Olmadı hakime hanım: Ölüm orucunda ölen DHKP-C’li için ağıt yaktı” başlığıyla Sarısu'yu hedef gösterdi. Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), hakkında çıkan haberlerin ardından Yargıçlar Sendikası Başkanı ve İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

"VATAN MİLLET SEVGİSİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR"

Hakkında inceleme başlatılan ve hedef gösterilen Pehlivan, sosyal medyada, "Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allaha havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz. Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir" paylaşımını yaptı.

"BEN YAŞAM HAKKINI SAVUNUYORUM"

DW'den Hilal Köylü'nün haberine göre, hakkında inceleme başlatılan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, Türkiye'de bir nefret düzeninin hâkim olduğunu ve bu dilin çok ağır sonuçları olacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Bir grup tarafından linç kampanyası başlatıldı. Sonrasında gazete haberlerine konu yapıldım, A Haber'e konu yapıldım. Sonrasında hakkında HSK tarafından soruşturma başlatıldı, sosyal medyadan öğrendim. Bir hukukçu olarak olmaması gereken bir şey. Son yaşanan olaylar Türkiye'de bir nefret düzeninin hakim olduğunu gösteriyor. Bu herkesin ağzında kendisi gibi olmayanı suçlayıp ezip geçme şeklinde bir durum ortaya çıkarttı. Bu dilin sonuçları gerçekten çok ağır ve geri dönülemez yaralar açmakta. Biz hukuk devleti olmak zorundayız." Pehlivan, yazar Sevda Noyan'ın 'Bizim aile 50 kişiyi götürür' ifadelerini hatırlatırken, "Ben yaşam hakkını savunuyorum. Bu paylaşımlarım insanlarım yaşama hakkına sahip olduğu, kutsal bir hak olduğu yönünde. Birileri sosyal medyada ellerindeki silahlardan bahsederek komşularını fişlediklerini ve 'son derece donanımlıyız' diyen ifadeler var" şeklinde konuştu.

HAKİM AYŞE SARISU PEHLİVAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ölüm orucunun ardından hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in yaşatılması yönünde açıklamalarda bulunmasının ardından hakkında inceleme başlatılan İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan görevden uzaklaştırıldı. HSK'nın yazısı Pehlivan'a tebliğ edildi.