İçişleri Bakanlığı, 'FETÖ' itirafçısı olan bazı isimlerin göreve iade edildiğine ilişkin haberler sonrasında açıklamada bulundu. Açıklamada, "Bugüne kadar hiçbir itirafçı, görevine iade edilmemiştir" denildi

İçişleri Bakanlığı, ‘FETÖ itirafçısı’ olan bazı kamu görevlisi isimlerin göreve iade edildiği haberleri üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, bugüne kadar hiçbir itirafçının görevine iade edilmediği belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan 'FETÖ itirafçısı olan 3 vali yardımcısı, 2 kaymakam görevlerine iade edildi' başlıklı haberde yer alan bilgiler tamamen asılsızdır. Söz konusu asılsız habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Bazı kesimler tarafından Bakanlığımız kurumlarına yönelik yapılan tezviratlar karşılıksız çıkınca, şimdi de mülki idare amirlerimize yönelik tezvirata geçildiği açıktır. FETÖ ile mücadele Bakanlığımızca titizlikle, kararlılıkla devam ettirilmekte ve milli beka meselesi olarak görülmektedir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 26 hakim ve savcıyı görevden aldı. Bu savcılardan 19’unun farklı tarihlerde yeniden göreve başlatıldığı ortaya çıktı. Görevden alınan hakim ve savcıların FETÖ bağı hakkında dosyalarda şu şekilde ifadeler yer aldı: “Çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları.”