İdlib'de TSK konvoyunun geçişi sırasında, konvoy güzergahındaki bir depoda patlama meydana geldi. Güçlü patlama sonucu yoldan geçen konvoya birçok parça isabet etti. Konvoyda yaralılar olduğu aktarıldı.

Suriye'nin İdlib kentinde M4 kara yolunda TSK konvoyunun geçişi sırasında, güzergah üzerindeki büyük bir depoda patlama ve yangın meydana geldi. Patlama sonucu karayolu dumanla kaplanırken düşen parçaların konvoydaki araçlara isabet ettiği ve bazı askerlerin yaralandığı aktarıldı. https://twitter.com/anasanas84/status/1265622837555052545 DHA'nın haberine göre ise, patlamada yaralananlar olduğu ve bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Bağımsız kaynaklar patlama görüntüleri paylaşırken deponun niye ve nasıl patladığına dair bir bilgilendirme henüz yapılmadı. Demirören Haber Ajansı, aboneleriyle paylaştığı ilk haberde "yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi" demişti. Bu ifadenin şimdilik doğru olmadığı ortaya çıktı. Demirören Haber Ajansı, haberini hiçbir açıklama yapmadan kaldırdı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "27 Mayıs 2020 tarihinde İdlib bölgesinde icra edilen yol kontrol devriyesi esnasında arama bölgesinin 250 metre güneyinde meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen bir patlamanın tesiri ile kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."