Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, yasaklanan ve iktidarın hedef aldığı ücretsiz ekmek dağıtımına ilişkin "Belediye olarak halk ekmek fabrikam var, vatandaşın da ihtiyacı var; bedava dağıtmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın 'FETÖ ve PKK' benzetmesiyle yüklendiği, ücretsiz ekmek dağıtım hizmeti durdurulan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "paralel yapı" iddialarına tepki gösterdi. Seçer, "Üretimimizi arttırıp 35 bin ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyorduk. İhtiyacım var diyene ulaştırdık, bu mu suç?" dedi. RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası programı canlı yayına bağlanan Seçer, İçişleri Bakanlığı'nın yasakladığı, Erdoğan'ın da "Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı şov yapmaktır" diyerek savunduğu bedava ekmek dağıtımı uygulamasına ilişkin "İyi niyetimizle, samimiyetimizle bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bizlere paralel yakıştırması yapıyorlar. Ben bunu kabul edemem" ifadesini kullandı.

"BELEDİYE OLARAK BEDAVA EKMEK DAĞITMAK İSTİYORUM"

Seçer, uygulamanın bakanlık tarafından yasaklanmasına tepki gösterirken, şu ifadeleri kullandı: "Bir önceki hafta halktan gelen talebi karşılamaya çalıştık. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında insanlar hazırlıksız yakalandılar. Üretim fazlası ekmeğimiz var ise halka ulaştırmak istedim ve gerçekleştirdik. Normal şartlarda günlük 70 bin ekmek üretiyoruz. Üretimi arttırdık ve 35 bin ücretsiz ekmek dağıttık. Ücretsiz dağıttığımız ekmek, yoksul yerlere ulaşıyordu. İsteyen istediği kadar alabiliyordu. Amaç ihtiyaç sahiplerine ulaşmak. Geçtiğimiz hafta sonunu da planlarken genelgeyi gördük ve bu bizim ücretsiz ekmek dağıtımımızı sınırladı. Sadece Vefa sosyal destek tarafından ücretsiz ekmek dağıtımı yapılabiliyor. Benim belediye olarak halk ekmek fabrikam var. Vatandaşın da ihtiyacı olduğunu biliyorum ve ekmeği bedava dağıtmak istiyorum. Yasa dışı bir iş değil, kanunlarda da var. Olağanüstü hal şartlarında ya da afet dönemleri gibi durumlarda, belediyeyi seferber etmek zorundayım, yasa böyle diyor. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde ücretli ekmek dağıtımı dışında kalan bu tür planlamaları Vefa Sosyal Destek grubuna vermişler. Bizde ekmeğin fiyatını 70 kuruştan 50 kuruşa indirdik. Sokağa çıkma yasağı olduğu sürece bu böyle olacak."

"SİYASET BU KADAR UCUZ DEĞİL"

Siyasi mesajları hiç yakıştıramadığını belirten Seçer, "Farklı bir ilçe belediyesi ulusal bir kanala bağlanarak, programda ücretsiz ekmek dağıttığımı söylemiş. Ne yapıyorum, ücretsiz ekmek dağıtıyorum. Sosyal medyada 'Ücretsiz ekmek dağıtıyor' diye fotoğraflar koyulmuş. Siyaseten insanlara yalancı durumuna düşmemek için kamuoyuna açıklama yapmam gerekti. Söylenen siyasi mesajları da hiç yakıştıramadım. İyi niyetimizle, samimiyetimizle bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bizlere paralel yakıştırması yapıyorlar. Ben bunu kabul edemem. Hiçbir onurlu insan hiçbir siyasetçi bu suçlamayı kabul etmez. Siyaset bu kadar ucuz değil" dedi.

"BEN YASAĞI DELMEK İÇİN BİR ŞEY YAPMADIM"

Yasağı delmek için bir şey yapmadığını söyleyen Başkan Seçer, "Vali ile konuştuk ve dedikleri bu genelgeye uyulacak. Ben bu yasağı delmek için bir şey yapmadım. Ortada başka bir belediyenin farklı bir uygulaması var. Sokaktaki vatandaş görüyor ücretsiz ekmek dağıtılıyor, bir tarafta Büyükşehir Belediye başkanı diyor ki; ben bu uygulamayı yapamıyorum çünkü genelge beni bağlıyor. Kim yalan söylüyor, kim doğru söylüyor bunun ortaya çıkması lazım" ifadelerini kullandı.