Taş ocağına karşı mücadelenin sürdüğü İkizdere'deki asker ablukası sürerken, ziyarete gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindekilere saldırı girişimi oldu.

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın taş ocağı projesine karşı mücadele veren köylülere yönelik baskılar sürüyor. Valiliğin tüm eylem ve etkinliği yasakladığı bölgeye gazetecilerin girişine izin verilmiyor. Bölgeyi ablukaya alan askerler, Turkuaz basın kartı olmayan gazetecileri bölgeye almıyor. Askerler, Cevizlik ve Gürdere köylülerinin dışında bölgeye kimsenin girişine de izin vermiyor.

ZİYARET ÖNCESİ KÖYÜN BÜTÜN GİRİŞLERİ KAPATILDI

Öte yandan direnişte olan köylülere destek de büyüyor. Bugün de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberinde bir heyet Cevizlik köyü sakinlerini ziyaret etti. MA'nın aktardığına göre, ziyaret öncesi köyün bütün girişlerini kapatan askerler, avukatların dahi köye girişine izin vermedi. Akşener, köylülerle görüştükten sonra, mücadelelerini Meclis'e taşıma sözü verdi.

HEYETE SALDIRI GİRİŞİMİ

Akşener ve heyeti, köy ziyareti öncesi İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. AKP ve MHP'li bir grup, partililere saldırı girişiminde bulundu. İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar yumruklu saldırıya maruz kalırken, arbede polislerin araya girmesiyle son buldu.

KILIÇDAROĞLU SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'e yönelik saldırıyı kınayarak, "Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan!" mesajı verdi.