Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarının ardından daha net ortaya çıkan mafya-devlet ilişkilerine karşı basın toplantısı düzenledi

Sendika.org'un aktardığına göre Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatlarıyla daha da görünür hale gelen mafya-devlet ilişkilerine karşı bir basın toplantısı düzenledi. SES Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında devletin, mafyanın ve sermayenin kaynaştığına dikkat çekilerek iktidarın bir suç örgütü haline geldiği vurgulandı ve "Bu iktidar devlet imkanlarıyla zenginleşme, yolsuzluk, karapara döngüsüne girmiştir. Devlet-mafya ve sermaye ilişkilerin kaynaştığı bu kirli iktidar ve kurumları bir suç örgütü olarak karşımızdadır" denildi.

"BU SUÇ İKTİDARI YENİ ORTAYA ÇIKMIYOR"

Basın açıklaması şu şekilde: "Bu suç iktidarı yeni ortaya çıkmıyor. Biz bu oluşumu kayyumlardan, faili meçhullerden, kumpas kurularak oluşturulan Kobanê davasından, Suruç’tan 10 Ekim’den, failleri korunan kadın cinayetlerinden, işçi cinayetlerinden tanıyoruz."

"İKTİDARIN BU SUÇLARIN HESABINI KENDİLİĞİNDEN VERMEYECEĞİNİ BİLİYORUZ"

"Siyasi egemenliğini bu baskı, devlet terörü ve yolsuzluk mekanizmasının üzerine kuran iktidarın, ortaya dökülen bu muazzam suçların hesabını kendiliğinden vermeyeceğini biliyoruz. Türkiye halkları olarak, bizlere karşı işlenen bu suçların hesabını örgütlü bir güçle sormaya girişmezsek, suçluları hakkettikleri cezalarla yüz yüze getiremezsek, siyasi sorumluları yapıştıkları koltuklarından söküp atamazsak, bu pisliğin içinde boğulmaya, bu zulmün pençesinde mahvolmaya devam edeceğiz."

"MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

"Ankara’da ve Türkiye’nin dört bir yanında bu suçun sorumlularından hesap sormak için adım atıyoruz. Bizler bu ülkenin sosyalistleri, yurtseverleri, kadınları, gençleri, işçileri olarak bu halkın bu ülkenin bu suç örgütüne dönmüş bir yapılanmanın altında daha fazla acı çekmeye mecbur olmadığını söylüyor ve herkesi bu suç iktidarına son verip memleketi yeniden kurmaya, halkın iddianamesini hazırlayıp suçluların karşısına dikilmeye, bu işin peşini bırakmayıp seferber olmaya, sokaklarda mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."