1 Eylül Dünya Barış Günü’ne dair hazırlıklar devam ediyor. Bazı illerde , 1 Eylül 2019 Dünya Barış günü etkinlik ve miting programları belli oldu. Etkinlik takvimini belli oldukça yenilemeye devam edeceğiz...

Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü unutmamak için ilan edilen “Dünya Barış Günü” vesilesiyle bu yıl da birçok ilde mitingler ve etkinlikler düzenlenecek.

ADANA

1 Eylül Dünya Barış Gününde saat 17.00’de Atatürk Parkı’ndaki basın açıklamasının ardından müzik dinletisi, balon uçurtma ve dans gösterisinin de içinde bulunduğu bir şölen gerçekleştirilecek.

ANKARA

1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi Ankara’da 1 Eylül Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 16.00’da bir araya gelen kitlenin Tandoğan Meydanı’na yürümesiyle başlayacak.

ANTALYA

Antalya’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak eylem için Muratpaşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulunuldu

BATMAN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gülistan Caddesi girişinde saat 16.00'dan 19.00'a kadar süren şölen düzenleyecek.

ÇANAKKALE

1 Eylül Dünya Barış günü kapsamında Sunay Akın ve Orkestoria’nın katılacağı "Barış Şarkımız Olsun" konseri saat 21.00’de Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirecek.

DİYARBAKIR

‘Onurlu barış için demokratik çözüm’ sloganıyla İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek miting, saat 16.00’da başlayacak.

EDİRNE

Edirne Saraçlar Caddesinde saat 21.00’da Onur Akın’ın yer alacağı "1 Eylül Dünya Barış Günü Konseri” gerçekleşecek.

İSTANBUL

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından Pazar günü Kartal Meydanı'nda yapılacak.

İZMİR

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda saat 18.00’de miting düzenlenecek.

MARDİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP), ‘‘onurlu bir barış için’’ sloganıyla saat 16.00’da Öğretmen Evinden Özgürlük Meydanı’na kortejli yürüyüş gerçekleştirecek.

MERSİN

İnsan Hakları Derneği (İHD), 1 Eylül günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda dayanışma konseri gerçekleştirilecek.

TUNCELİ

1 Eylül günü saat 17.00’de Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na yürünecek.

VAN

Van’da 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi 14.00’te Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak.