Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Doğu Akdeniz'deki gerginlikle ilgili yaptığı çağrıdan memnun olduklarını belirtti.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Doğu Akdeniz’deki gerginliği endişeyle takip ettiğini belirterek, bölge halklarına diyalog ve uluslararası hukuka saygı çağrısında bulundu. Papa, Twitter’daki İngilizce hesabından yaptığı paylaşımda, “Doğu Akdeniz bölgesindeki gerginliği endişeyle takip ediyorum ve bölge halklarının barışını tehdit eden anlaşmazlıkları çözmek için yapıcı diyalog ve uluslararası hukuka saygı çağrısı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

"AÇIKLAMAYI MEMNUNİYETLE KARŞILADIK"

AA'nın aktardığı habere göre, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Papa Francis’in Doğu Akdeniz hakkındaki açıklamalarını, memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Altun, Twitter hesabından yaptığı İngilizce paylaşımda, Papa Francis’in Doğu Akdeniz’deki gerginliği endişeyle takip ettiği, bölge halklarının barışını tehdit eden anlaşmazlıkları çözmek için yapıcı diyalog ve uluslararası hukuka saygı çağrısı yaptığı mesajına yer verdi. Francis’in, Doğu Akdeniz hakkındaki açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirten Altun, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye olarak, Yunanistan başta olmak üzere ilgili ülkelere, Ege adalarını silahlandırmak ve Mavi Vatanımız üzerinde hak iddia etmek yerine, uluslararası hukuka riayet etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Akdeniz bir barış ve istikrar denizi olmalıdır.”